Színes sült zöldségek | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Színes sült zöldségek
Ennek az ételnek a szépségénél csak az íze lenyűgözőbb. Számtalan aroma és textúra olvad benne eggyé visszafogott keleti harmóniában. Akkor jó, ha nem főnek szét a zöldségek, hanem kívül megpirulnak, belül pedig roppanósak maradnak.
Tálaljuk akár magában, akár rizzsel, aztán söpörjük be a gratulációkat!

Hozzávalók két adaghoz:

  • 230 g padlizsán (egy kisebb)
  • 225 g kemény tofu
  • 50 g kesudió
  • 1 piros és egy zöld kápia paprika
  • 180 g uborka (3 db kovászolni való)
  • 75 g sárgarépa (1 közepes)
  • olaj a sütéshez
  • 7 evőkanál szójaszósz
  • 2 kávéskanál barna nádcukor
  1. A kesudiót tíz percre áztassuk meleg vízbe. Közben szeleteljük fel a hozzávalókat: a padlizsánt és a tofut két cm-es kockákra, a paprikát és uborkát 1 cm-esekre, a répát csíkokra.
  2. A répát főzzük félig puhára egy külön edényben, majd hideg vízben hűtsük le, és tegyük félre.
  3. A kesudiót szűrjük le és szárogassuk meg, majd olajon pirítsuk meg aranybarnára. Vegyük ki, tegyük félre.
  4. Pirítsuk meg a tofut is aranybarnára, vegyük ki, tegyük félre. Az olajat pótoljuk, ha elfogyna a zöldségek alól.
  5. A fentiekhez hasonlóan a padlizsánt és nagyon enyhén a paprikát is süssük meg, vegyük ki a serpenyőből, tegyük félre.
  6. Végül pirítsuk meg a uborkát, tegyük hozzá a répát, tofut, padlizsánt, paprikát, kesut és cukrot, öntözzük meg a szójaszósszal, forgassuk össze, és pár percig hagyjuk együtt sisteregni.

Jó étvágyat!

Extra tipp: a kesudió helyettesíthető földimogyoróval is.

Elkészítési idő: egy serpenyővel dolgozva: 45 perc, két serpenyővel dolgozva: 30 perc

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.