Tálaljuk akár magában, akár rizzsel, aztán söpörjük be a gratulációkat!
Hozzávalók két adaghoz:
- 230 g padlizsán (egy kisebb)
- 225 g kemény tofu
- 50 g kesudió
- 1 piros és egy zöld kápia paprika
- 180 g uborka (3 db kovászolni való)
- 75 g sárgarépa (1 közepes)
- olaj a sütéshez
- 7 evőkanál szójaszósz
- 2 kávéskanál barna nádcukor
- A kesudiót tíz percre áztassuk meleg vízbe. Közben szeleteljük fel a hozzávalókat: a padlizsánt és a tofut két cm-es kockákra, a paprikát és uborkát 1 cm-esekre, a répát csíkokra.
- A répát főzzük félig puhára egy külön edényben, majd hideg vízben hűtsük le, és tegyük félre.
- A kesudiót szűrjük le és szárogassuk meg, majd olajon pirítsuk meg aranybarnára. Vegyük ki, tegyük félre.
- Pirítsuk meg a tofut is aranybarnára, vegyük ki, tegyük félre. Az olajat pótoljuk, ha elfogyna a zöldségek alól.
- A fentiekhez hasonlóan a padlizsánt és nagyon enyhén a paprikát is süssük meg, vegyük ki a serpenyőből, tegyük félre.
- Végül pirítsuk meg a uborkát, tegyük hozzá a répát, tofut, padlizsánt, paprikát, kesut és cukrot, öntözzük meg a szójaszósszal, forgassuk össze, és pár percig hagyjuk együtt sisteregni.
Jó étvágyat!
Extra tipp: a kesudió helyettesíthető földimogyoróval is.
Elkészítési idő: egy serpenyővel dolgozva: 45 perc, két serpenyővel dolgozva: 30 perc
Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven
Facebook hozzászólások