Cukkinipörkölt | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Cukkinipörkölt

Árnyas lugas egy régi vágású kerthelyiségben. A nap beszűrődik az ágak között, jól esik a hűs szellő ezen a meleg, nyári napon. Egy jéghideg fröccsöt már kirendeltem, a továbbiakban pedig ezt kérem a pincértől:

Hozzávalók 3 személyre:

  • 4 kisebb cukkini
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 kávéskanál pirospaprika
  • erős paprika ízlés szerint
  • olaj
  • bors, só, őrölt kömény
  1. A cukkiniket vágjuk félbe, kaparjuk ki a belsejét és vágjuk fel fél cm vastag szeletekre. A belsejét pürésítsük, és nyomkodjuk ki a levét.
  2. A hagymát vágjuk apróra, pirítsuk meg az olajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Keverjük bele a cukkini belsejét, főzzük pár percet, közben fűszerezzük (de sózni a végén célszerű).
  3. Öntsük fel kis vízzel, és tegyük bele a felszeletelt cukkinit, és így forraljuk még 10 percet, de vigyázzunk, ne főjön szét.

Tálaljuk főtt vagy hagymás krumplival.

Jó étvágyat!

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.