Hozzávalók négy adaghoz:
Tovább
- 1 liter (növényi) tej
- 120 g kukoricakeményítő (vagy vaníliás pudingpor, ilyenkor a vaníliás cukrot is hagyjuk el)
- 4 tasak vaníliás cukor
- 7-8 evőkanál cukor
- két marék málna
- egy marék szeder
Elkészítés:
- A keményítőt keverjük el 2 dl tejjel, a cukrot pedig a többi tejjel.
- Vegyítsük össze a kettőt, majd forraljuk fel.
- Osszuk ketté a pudingot, és az egyik felét tegyük félre. Ebből lesz a gyümölcsös réteg. Tegyünk félre a gyümölcsökből is pár szemet, ebből lesz az öntet.
- Vízzel öblítsünk ki desszertes tálakat, és merjünk bele a vaníliás pudingból. Ezután nyomkodjunk bele gyümölcsöt, és ismét merjünk rá a pudingból, ellepve a gyümölcsöket.
- Most a maradék málnát keverjük bele a puding másik felébe. Ha kézzel keverjük, akkor is hamar megfesti majd a pudingot. Keverjük jól el, hogy szép egyenletes rózsaszínű legyen.
- Öntsük a tálak tetejére a gyümölcsös pudingot.
Tegyük hűtőbe pár órára tálalás előtt. Ha megdermedt, borítsuk ki tányérra, és díszítsük pürésített gyümölcsökkel.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
Facebook hozzászólások