Gombakrém | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Gombakrém
Íme egy recept, amivel színesíteni tudjuk a reggelit, uzsonnát, vacsorát.
Nagyon finom hidegen, de használhatjuk akár melegszendvicsre is.

      Hozzávalók egy kis tálhoz:

  • 300 g gomba
  • 1 fej hagyma
  • ½ dl olíva- és kókuszolaj vegyítve
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl tej (növényi tej)
  • 3 kávéskanálnyi paradicsompüré
  • Fűszerek: só, bors, vadmajoranna, őrölt kömény, fokhagymapor, folyékony füst vagy füstízű só, friss petrezselyem
  1. A felaprított hagymát az olajon pirítsuk üvegesre.
  2. A gombát turmixgépben aprítsuk fel, majd adjuk a hagymához. Süssük, amíg a leve el nem fő.
  3. Közben adjuk hozzá a paradicsompürét és a só kivételével a fűszereket.
  4. Hintsük meg a keveréket a liszttel, és adjuk hozzá a tejet. Így forraljuk fel
  5. Sózzuk, és ízesítsük, ha szükséges.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.