Hozzávalók 16 háromszöghöz:
- 1 csomag réteslap (8 db)
- 250 g spenót
- 250 g túró (növényi túró)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál szárított fodormenta
- só, bors
- olaj
1. Az olajon pirítsuk üvegesre a felkockázott hagymát.
2. Dobjuk rá a megmosott és felaprított spenót leveleket, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük mentával, és főzzük el a levét.
3. Keverjük össze a túrót a spenóttal. Ízesítsük utána, ha szükséges.
4. Két réteslapot kenjük meg olajjal, és tegyük egymásra.
5. Hosszában vágjuk négybe, hogy kb. 10 cm széles csíkokat kapjunk.
6. A csíkok egyik végébe tegyünk a spenótos masszából, és hajtsuk be a háromszöget. Folytassuk a hajtogatást,
amíg van a tésztából. Ne féljünk a sok tölteléktől, tegyünk bele bőven, ahogy felhajtjuk rá a tésztát,
az szépen be fogja csomagolni, és nem folyik ki a spenót. Ezt a trükköt nem fényképeztem le, de egy internetes
oldalon találtam hasonló fotót, íme:
7. Előmelegített sütőben, kis lángon süssük addig, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Sütési idő: 30-45 perc
Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven