Hozzávalók:
- 100 g dió
- 15 g fenyőmag
- 180 g friss bazsalikom (alternatíva: friss spenót és 5 g (3 evőkanál) szárított bazsalikom)
- 1,5 dl olívaolaj
- 1 kávéskanál só, bors
- 3 evőkanál illatos reszelt sajt vagy sörélesztő pehely
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál friss citromlé
- Áztassuk be fél órára a diót.
- Az olajon vigyázva pirítsuk meg a fenyőmagot, és húzzuk le a tűzről. Ha szárított bazsalikomot használunk, akkor azt ehhez keverjük, amikor még meleg az olaj.
- Turmixgéppel alaposan daráljuk pépesre a hozzávalókat.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven
Facebook hozzászólások