Hozzávalók négy adaghoz:
- 700 g krumpli (ha van, Ella fajtájú)
- kb. 600 g liszt
- 150 g friss spenót
- 2 kávéskanál só
- A krumplit héjastul enyhén sós vízben főzzük meg. Amikor puha, hűtsük le, hámozzuk meg, és nyomjuk át krumplinyomón.
- Adjuk hozzá a pürésített spenótot és sót, és apránként annyi lisztet, hogy jól formázható, nem ragadós tésztát kapjunk. A liszt mennyisége nagyban függ a krumpli fajtájától, nedvesség tartalmától, de fél kg körüli mennyiség elég szokott lenni.
- Amikor összeállt, vegyünk ki kisebb gombócokat belőle, és nyújtsuk ki 2-3 cm vasrag kígyóformára.
- Egy éles késsel vágjuk fel a tésztát kockákra.
- A kis darabokat formázzuk henger alakúra, és egyik felüket nyomjuk recés felülethez (villa, sűrű rács stb.)
- Bő sós vízben főzzük ki a gnocchit. Akkor jó, ha feljöttek a víz felszínére.
Extra tipp: amíg fő a tészta, készítsünk el egy tejszínes mártást.
Hozzávalók:
- 400 ml (növényi) főzőtejszín
- 2 fokhagymagerezd
- 5 evőkanál illatos reszelt sajt vagy sörélesztő
- 4 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Forrósítsuk fel az olíva olajat, kicsit pirítsuk át az apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Folyamatosan kevergessük a tűzön pár percig, amíg besűrűsödik.
Jó étvágyat!
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven
Facebook hozzászólások