Vendégvárás…
Akár előző nap is megsüthetjük ezt a süteményt, mert amikor elővesszük és felszeleteljük, olyan lesz, mint a frissen készült. Mi pedig foglalkozhatunk magunkkal, szeretteinkkel. Teával, kávéval ajánlom.
Hozzávalók:
- 250 teljes kiőrlésű liszt
- 180 g nádcukor
- 125 ml (növényi) tej
- 1,5 érett banán pürésítve
- 50 g kókuszolaj
- ¾ teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 g áfonya
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat.
- A tejet keverjük el a citromlével, és hagyjuk állni két percet.
- Közben a botmixer poharában pürésítsük a banánt, és vegyítsük össze a többi nedves hozzávalóval, majd töltsük hozzá a citromos tejet is.
- Keverjük a száraz hozzávalókhoz a nedveseket, kézzel finoman forgassuk át, amíg a tészta sima nem lesz.
- Keverjük bele az áfonyát, és a keveréket töltsük kiolajozott sütőedénybe.
- Előmelegített sütőben, legalacsonyabb fokozaton süssük tűpróbáig, ez formától függően 20-90 perc. Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk be alufóliával.
Ha elkészült, vegyük ki, hagyjuk lehűlni. Szobahőmérsékleten szeleteljük.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc
Facebook hozzászólások