- 600 ml (növényi) tej
- 60 g kukoricakeményítő
- 5 púpozott evőkanál kókuszreszelék
- 4 púpozott evőkanál kókusztejpor (elhagyható, de ettől lesz olyan igazi vastag a kókusz íz)
- 3 evőkanál cukor
- málna, esetleg ribizli és áfonya
- A keményítőt keverjük el 2 dl tejjel, a cukrot pedig a többi tejjel.
- Vegyítsük össze a kettőt, szórjuk bele a kókuszreszeléket és kókusztejport, majd forraljuk fel.
- Vízzel öblítsünk ki kisebb poharakat, tegyünk gyümölcsöt az aljára.
- Öntsük bele a pudingot, díszítsük további gyümölcsökkel.
- Tegyük hűtőbe pár órára tálalás előtt.
Készítési idő: 15 perc
Jó étvágyat!
Megjegyzés: Természetesen elkészíthető keményítő helyett tasakos pudingporból is (abban is kukoricakeményítő van), de akkor az ízesítés miatt kevésbé fog érvényesülni a kókusz-málna harmónia.
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha ITT feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven
Facebook hozzászólások