Növényi túró | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
1
Növényi túró

Ha az ember bármilyen okból nem ehet tejterméket, nagyon tud hiányozni a túrós tészta, túrós palacsinta, túrós rétes, túrótorta, kőrözött, túrókrém stb. Egészen mostanáig, mert jó hírem van. Pofon egyszerű otthon túrót készíteni növényi alapanyagokból is.

Hozzávalók 250 g túróhoz:
  • 1 liter szójatej
  • 3 kávéskanál almaecet
  1. Egy nagy edényben tegyük fel a szójatejet, majd amikor felforrt, tegyük takarékra.
  2. Adjuk hozzá kanalanként ecetet, amitől felhabzik a tej és kicsapódik. Tíz perc alatt végbemegy a folyamat, addig időnként keverjük meg a tejet.
  3. Egy szűrőt béleljünk ki egy laza szövésű anyaggal (pl. textil pelenka), és öntsük át rajta a tejet. 10 percig hagyjuk csöpögni.
  4. Ezután kössük össze az anyag sarkait, tegyük a csomagot egy fakanálra, és lógassuk vissza a fazékba. Egy óra alatt összetömörödik, és a kapott növényi túrót ugyanúgy használhatjuk, mint a tehéntúrót.

Jó étvágyat!

Extra tipp: az üzletekben kapható szójatejek nagy része cukrozott és vaníliával ízesített. Persze nem tragédia, ha csak édeset kapunk, a vanília és a cukor nagy része úgyis a savóban marad; de ha sós ételhez használnánk fel a túrót, próbáljunk inkább kevésbé édeset választani.

Jó étvágyat!

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.