Kenyérre kenjük sorozatunk újabb tagja egy finom és tartalmas lencsepástétom. Megpörkölődött íze engem kicsit emlékeztet a sülthús szaftjára, innen kapta a pecsenyés jelzőt.
Hozzávalók kb. fél liternyi pástétomhoz:
- 250 g lencse
- 75 g kókuszolaj (vagy margarin)
- 6 púpozott evőkanál sörélesztő pehely
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- Az előző este beáztatott lencsét főzzük egy órán keresztül, amíg a szemeket krémmé szét nem lehet nyomni.
- A melegedő olajat hintsük meg sörélesztővel, majd folyamatos keverés mellett várjuk, hogy megpiruljon. Fél perc alatt látni fogjuk, hogy hasonlóan a prézlihez, az egésznek sötétebb színe lesz.
- Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, és kicsit még hagyjuk együtt sülni.
- Közben a lencsét pépesítsük, öntsük bele a pirított „pecsenyezsírt”, turmixoljuk össze, sózzuk, borsozzuk.
Jó étvágyat!
Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven
Facebook hozzászólások