 Kifejezetten kiadós és laktató étel, ami mégsem tömít el. Csináljunk belőle nyugodtan sokat. Nagyon finom. El fog fogyni.
Kifejezetten kiadós és laktató étel, ami mégsem tömít el. Csináljunk belőle nyugodtan sokat. Nagyon finom. El fog fogyni.
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
- 500 g zöldbab
- 100 g szója granulátum
- 125 g barnarizs
- 1 vöröshagyma
- zsemlemorzsa
- só, bors, őrölt köménymag, pirospaprika, erős paprika ízlés szerint
- 300 g tejföl vagy Joya Cremesse
- A zöldbabot pucoljuk meg és vágjuk 2-3 cm-es darabokra.
- Sós vízben főzzük meg a babot és a rizst (külön-külön).
- A szója granulátumot kétszeres mennyiségű vízzel főzzük fel, és hagyjuk, hogy felszívja a nedvességet.
- A hagymát aprítsuk fel, pirítsuk meg az olajon. Adjuk hozzá a szóját is, majd fűszerezzük, és öntsük fel vízzel, így főzzük 10 percet.
- Olajjal kenjük ki a jénai tálat, szórjuk meg zsemlemorzsával. Rétegezzük a tálba a zöldbabot, rizst és a szóját, mindegyikből két-két réteget készítve.
- Kenjük meg a tetejét tejföllel, és alacsony hőmérsékleten süssük, amíg a tejföl meg nem repedezik rajta.
- Szeletelés előtt hagyjuk szikkadni kicsit.
Elkészítési idő: 50 perc
Sütési idő: 45 perc
Jó étvágyat!
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven
		Facebook hozzászólások
		
                 
             
             
							
						