ÁSZF | Kertkonyha

ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek – Kertkonyha – www.kertkonyha.hu

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat: http://www.kertkonyha.hu/adatvedelmi-es-adatkezelesi-szabalyzat/

Az Általános Szolgáltatási Feltételek („ÁSZF”) tartalmazzák Szaluter Edit adószámos magánszemély, mint szolgáltatón keresztül a Balace Plus Bt. (“Szolgáltató”) által a kertkonyha.hu URL cím alatt üzemeltetett Kertkonyha szolgáltató használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket.

Kérjük, hogy amennyiben Felhasználója, ill. Vevője szeretne lenni a Kertkonyha oldalnak, csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, rendeljen/vásároljon termékeket, böngésszen oldalunkon, amennyiben az ÁSZF minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásba foglalt szerződésnek, magatartási kódexre nem utal.

A Szolgáltatótól csak 18. életévüket betöltött személyek rendelhetnek/vásárolhatnak termékeket. Az ÁSZF elfogadásával a Vevő nyilatkozik arról, hogy 18. életévét betöltötte. Rendelés véglegesítésekor, az ÁSZF és az Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat elfogadásával a Vevő tudomásul veszi a Szolgáltató szabályzatát, és rendelkezéseit. Mivel a születési adatok megadása a megrendelés teljesülése céljából nem kérjük, így a Szolgáltató nem ellenőrzi azokat.

 

Szolgáltató adatai:

 

Név: Szaluter Edit adószámos magánszemély

Székhely: 1052 Budapest Városház u. 10.

Adószáma: 52511381-1-41

Tel: +36 70 523 86 39

E-mail: info@kertkonyha.hu

 

Adatvédelmi nyilvántartási azonosítója Webáruház üzemeltetéséhez kapcsolódó adatbázis kezeléséhez: NAIH-79229/2014

Adatvédelmi nyilvántartási azonosítója hírlevelek küldése céljából kezelt adatbázishoz: NAIH-79229/2014

A szerződés nyelve: magyar

 

 1. Alapvető rendelkezések

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen ÁSZF értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény („Ptk.”) , a 2001. évi CVIII. Törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről („Ektv.”), a 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról („Infotv.”), 2007. évi CXXVII. Törvény az általános forgalmi adóról („Áfa tv.”) vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

Az Ektv. 5-6.§-a tartalmazza a szerződéskötésre, köztük az általános szerződési feltételekre vonatkozó szabályokat, a megrendelés visszaigazolására vonatkozó előírásokat. Az 5.§ (1) bekezdése szerint szolgáltató köteles a szolgáltatásra vonatkozó általános szerződési feltételeket az igénybe vevő számára hozzáférhetővé tenni. Egyenesen a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény rendelkezése [205/B.§ (1) bekezdés], hogy az általános szerződési feltétel csak akkor válik a szerződés részévé, ha alkalmazója lehetővé tette, hogy a másik fél annak tartalmát megismerje, és ha azt a másik fél kifejezetten vagy ráutaló magatartással elfogadta. Ez a kötelezettség a honlapon való közzététellel egyszerűen teljesíthető.

 

 1. Hatály

Az ÁSZF módosítása a Szolgáltató által.

 

 1. Adatkezelési szabályok

Itt találja a jelenlegi adatvédelmi és adatkezelési szabályzatot:

 

 1. Rendelkezésre állás

A rendelkezésre állás számításába nem tartoznak bele az előre bejelentett karbantartások, ill. a Szolgáltató tevékenységén kívüli esetek.

 

 1. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A Szolgáltató termékkínálata:

 • Szakácskönyvek
 • Receptkártyák
 • Főzőtanfolyamok

A termékek online a www.kertkonyha.hu internetes oldalon megvásárolhatók. A termékek ára bruttó ár, és a jelölt mennyiségi egységre értendőek. A vállalkozás az általános forgalmi adó tekintetében alanyi adómentes. A termékek ára nem tartalmazza a házhozszállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

A Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fényképet jelenít meg. A termékek adatlapján megjelenített fényképek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek, továbbá a monitortól és annak beállításaitól is függ a kép minősége és színe.

Főzőtanfolyamok esetében a megadott menü változhat az elérhető alapanyagok függvényében.

Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, a Szolgáltató teljeskörűen tájékoztatja a Vevőket az akció időtartamáról.

A Főzőtanfolyamok felnőttek részére szervezett programok. 13-18 év között is van lehetőség részvételre, ilyenkor a részvételi díjból 30% kedvezményt biztosítunk.

A főzőtanfolyamokra igényelhető ajándékutalvány is, ami 6 hónapig érvényes, és beváltható a benne leírt alkalmakra.

 1. Vásárlás, rendelés menete

Az oldalon a termék kiválasztása után a megfelelő űrlap kitöltésével történik.

A megrendelő lapon *-gal jelöltek a kötelezően megadandó adatok a megrendelés elküldésének teljesülése céljából.

Az alábbi adatokat szükséges megadni a megrendelés elküldéséhez:

 • Személyes adatok: Név, Email cím, Telefonszám
 • Szállítási cím: Irányítószám, település, utcanév, házszám, emelet, ajtó
 • Számlázási adatok

Rendelés véglegesítéséhez kattintson a Megrendelés elküldése gombra, ami fizetési kötelezettséggel jár. Ezzel a Vevő igazolja az ÁSZF és az Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat elolvasását, megértését és elfogadását.

Fontos, ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra a termék.

Ezután a Szolgáltató visszaigazoló emailt küld a fizetési tudnivalókkal. A vételár megérkezése után a Szolgáltató a terméket postai úton elküldi illetve online termék esetén megküldi a letöltéshez alkalmas linket.
Ezzel egy időben a számlát is eljuttatja a Vevőrészére.

Bármilyen módosítás, személyes kérés esetén e-mail-ben: info@kertkonyha.hu vagy telefonon +36705238639 keressen meg bennünket.

 1. A megrendelések feldolgozása és teljesítése

Az Ektv. 6.§ (2) bekezdés rendelkezései közül kiemelhető, hogy a szolgáltató köteles az igénybe Vevő megrendelésének megérkezését az igénybe vevő felé elektronikus úton haladéktalanul visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás az igénybe vevő megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül az igénybe vevőhöz nem érkezik meg, az igénybe vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól.

A megrendelés beérkezéséről a Szolgáltató automatikusan kiküld egy e-mailt a Vevő részére.

 1. Adatbeviteli hibák kijavítására vonatkozó lehetőségek (pl. plusz termék, termék törlése, ár ellenőrzése stb.)

Ebben az esetben keressen bennünket telefonon: +36 70 523 86 39.

 

9. Szállítás

 

Webáruházunk megrendeléseit a Magyar Posta Zrt. A csomagok ajánlottan, tértivevénnyel kerülnek feladásra. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8 és 16 óra közötti időszakban a Vevő által megadott címre.

 

A számlát a csomag tartalmazza.

A csomagot a kézbesítéskor érdemes megvizsgálni és az esetleges észlelt sérülés esetén kérni a jegyzőkönyv felvételét. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem fogadunk el.

 

Szállítási díjak

A Magyar Posta aktuális díjszabása alapján. 

Külföldre

Egyedi díjszabás. Várja munkatársaink jelentkezését e-mailben!

 

Fizetési módok

 

Paypal-en keresztül. Mely a Vevő számára díjmentes.

Banki átutalással. Miután megérkezett a rendelés értéke a Szolgáltató bankszámlájára, a rendelést 2 munkanapon belül postázzuk.

Banki átutálás menete:

Az alábbi számlára utalja át a rendelése összegét:

Név: Szaluter Edit

Bank: Unicredit Bank Zrt.

Számlaszám: 10918001-00000050-87260026

Közlemény: termék megnevezése, a Vevő neve (meg kell egyeznie a megrendelésben megadottakkal)

 

10. Elállás joga

 

A Vevő a megrendelt termék, kivéve szoftveres anyag (lásd lenntebb) kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől.

A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A vevő az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles visszajuttatni az árut a kereskedőnek.

A Szolgáltató nem köteles visszatéríteni a fogyasztónak ez emelt díjú fuvarozásból eredő többletköltségeket, csak a normál fuvarozási díjat.

Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog. Ilyen esetek az alábbiak:

• Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ.

• Szoftveres termék esetén, ha már a Vevő birtokába került az elektronikus letöltéshez szükséges link. (ide tartoznak az online kiadványok is)

• Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.

A Vevő nem élhet az elállási jogával abban az esetben, ha bizonyítottan kárt tett a termékben, vagy azt hiányosan küldte vissza, a termék bármilyen egyéb megrongálása stb.

A fogyasztói körbe nem tartoznak bele a gazdasági társaságok és más jogi személyek, vagyis ha valaki cég nevében eljárva vásárol valamit az interneten, nem illeti meg az elállási jog.

A 14 napos elállási jog a termék, ill. termékek személyes átvétele esetén nem érvényesíthető.

Főzőtanfolyami lemondás

Annak érdekében, hogy a már visszaigazolt főzőtanfolyamokat meg tudjuk tartani, sávos lemondási ill. átfoglalási díjat vezettünk be.

 • Főzőtanfolyami jelentkezés az esemény kezdete előtti 14. napig indoklás nélkül lemondható, és az esetlegesen befizetett részvételi díj 100%-ban visszajár.
 • A főzőtanfolyam kezdete előtt 14 napon belül, de minimum egy héttel korábbi módosításnál a befizetett részvételi díj 50%-a téríthető vissza.
 • Egy héttel a tanfolyam kezdete előtt a részvételi díjból nincs visszatérítésre lehetőség.

A díjak az időpont módosítására is érvényesek.

 

Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből:

(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát

a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig,

b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja.

(3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére – a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben – a termék kézhezvételének napjától, illetve – a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben – a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra.

(4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.

(5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni.

(6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;

b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;

c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;

d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;

e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében;

f) szerencsejáték-szerződés esetében.

A törvény teljes szövege itt érhető el: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.KOR

 

 • Az elállási jog gyakorlásának menete:

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti 14 napon belül írásban erre a címre: Kertkonyha, Szaluter Edit Adószámos magánszemély, Budapest, 1052 Városház u. 10. vagy telefonon: +36705238639, vagy e-mail-ben: info@kertkonyha.hu. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával a telefonon történő jelzését, e-mailben történt jelzésnél az e-mail küldési dátumát. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolnia postára adás dátumát.

A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a üzletünk címére: Kertkonyha, Szaluter Edit Adószámos magánszemély, Budapest, 1052 Városház u. 10. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vevőt terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával vagy fényképezőgéppel rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt)

A visszaküldött rendelés teljes árát legkésőbb a termék megérkezését követő 14 napon belül visszautaljuk a Vevő által megadott bankszámlaszámra.  Amennyiben a Vevő kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos szállítási módtól eltérő szállítási módot választ, a Szolgáltató nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket, azaz a normál árú szállítási díj kerül visszafizetésre.

 

11. Garancia, jótállás

Amennyiben a Szolgáltatótól vásárolt termék hibás, akkor számla ellenében kicseréljük 15 napon belül vagy készlethiány esetén a vételárat visszafizetjük. Jegyzőkönyvet veszünk fel.

A nem megfelelő kezelésből és felhasználásból adódó hibák miatt felelősséget nem vállalunk. A minőségi kifogás esetén utánvétes csomagot a Szolgáltató nem vesz át.

 

Vonatkozó jogszabályok:

1959 évi IV. törvény 305-313 §: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95900004.TV

49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0300049.GKM

151/2003. (IX. 22.) Korm. Rendelet:

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0300151.kor

 

12. Panaszkezelés

A panaszügyintézés az alábbiak szerint történik:

 • Elektronikusan: írhat e-mailt az info@kertkonyha.hu címre.
 • Telefonon: 06 70 523 86 39

Kötelezettséget vállalunk az alternatív vitarendezési fórum igénybevételére a fogyasztói jogvitáik rendezéséhez. Az Európai Bizottság által fejlesztett és üzemeltetett online vitarendezési platformot a linkre kattintva érheti el:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm…

13. Vegyes rendelkezések

 • A Szolgáltató a jelen ÁSZF rendelkezéseit, a forgalmazott termékek körét, a termékek vételárát, a határidőket, a szállítási költségeket szabadon megváltoztathatja. A változás a Kertkonyha.hu weboldalon történt megjelenés időpontjától hatályos. A változtatások a már létrejött szerződéseket, visszaigazolt megrendeléseket nem érintik.

 

14. A felelősség korlátozása

A Szolgáltatótól való megrendelés/vásárlás feltételezi a Vevő részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a lehetséges hibákra.

A Szolgáltató semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

 • Az interneten küldött és/vagy fogadott bármilyen adat meg nem érkezése, véletlenszerű megváltozása.
 • Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a Webáruház akadálytalan működését és a vásárlást.
 • Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
 • Bármely nem ajánlott vagy tértivevényes formában küldött levél – függetlenül attól, hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett -, de főleg bármilyen adat elvesztése.
 • Bármely szoftver nem megfelelő működése.
 • Bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményei.

A Szolgáltató nem felelős semmilyen alapon, semmilyen közvetlen vagy közvetett kárért, ami a Weboldalához való csatlakozás, a Weboldala megtekintése miatt következett be.

A Vevő teljes körű és korlátlan felelősséggel tartozik a más személy személyes adatainak megadásából, illetve a Webáruházban történő közzétételéből eredő károkért.

A Szolgáltató ilyen esetben minden segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

A Webáruház részét képező nyilvános kommunikációs csatornákat (termékértékelések írása) minden Vevő saját felelősségére veheti igénybe. A Weboldal automatikusan nem moderált, ugyanakkor, amennyiben jogsértő vagy érdeksértő tartalomra vonatkozó értesítés, bejelentés érkezik, ill. az bármely más módon a Szolgáltató tudomására jut, úgy a Szolgáltató jogosult bármely tartalom illetve azok része ideiglenes vagy végleges, indoklás nélküli eltávolítására. Ismétlődő, vagy súlyos jogsértést megvalósító magatartás esetén a Szolgáltató jogosult az adott Vevőt véglegesen kizárni az oldal használatából.

Bármilyen, az oldal használatával vagy az oldallal kapcsolatos jogsértés, vagy a Szolgáltatót ért érdeksérelem esetén a a Szolgáltató jogosult a Vevő regisztrációját azonnali hatállyal felfüggeszteni, személyes és egyéb adatait valamint regisztrációját törölni. Az adatok a jogsértéssel vagy érdeksérelemmel kapcsolatos eljárások céljából továbbra is kezelhetők. A fenti lépésekről a Szolgáltató nem köteles értesíteni a Vevőt.

 

15. Vitarendezés

A Szolgáltató és a Vevő mindent megtesznek, hogy az esetleges vitás kérdéseiket megbeszélések és tárgyalások útján, békésen rendezzék. Amennyiben a vitarendezés békés úton mégsem lehetséges, a jogvita rendezésére közös megegyezéssel választják ki a bíróságot Magyarország területén. Továbbá kijelentik, hogy jogvitájuk rendezésére a magyar jog alkalmazását kívánják.

16.Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és a Vevő között esetlegesen fennálló jogvita a Szolgáltatóval folytatott tárgyalások során nem rendeződik, bírósági eljárást kezdeményezhet, továbbá fogyasztói jogvita esetén az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ön számára:

–    Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál, (http://www.nfh.hu/magyar/kapcsolat/panaszbejelent)

–    Békéltető testület eljárásának kezdeményezése

Budapesti Békéltető Testület

Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.

Telefonszáma: 06 (1) 488 21 31

Fax száma: 06 (1) 488 21 86

E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

Levelezési cím:
Budapesti Békéltető Testület
1253 Budapest, Pf.: 10.

Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

 

A megrendelés elküldésével a Vevő nyilatkozik, hogy a jelen vásárlási feltételeket megismerte és elfogadja, azt magára nézve kötelezőnek ismerte el.

 

Tárhely és webáruház keretrendszer üzemeltetője:
Tárhelyszolgáltató: Webenlét Kft. 1131 Budapest, Hajdú köz 7. III/11 info@webenlet.hu

Kelt: Budapest, 2015. október 11.

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.