A só, liszt, vízen túl... Avagy mit, honnan? | Kertkonyha

A só, liszt, vízen túl… Avagy mit, honnan?

Receptjeimben sokféle hozzávalót használok. Van köztük hagyományosabb, van merészebb, újszerűbb, a kísérletezőbb konyhából.

A dolgok változnak, így a konyha is, a hozzávalók is. Újak jelennek meg, régiek eltűnnek. Ki emlékszik, amikor otthon a disznózsírt lecserélték napraforgóolajra? Vagy az első barna rizsre? Hát, így van ez.

Ma már napraforgóolajat mindenhol lehet kapni, de mi a helyzet a viszonylag új hozzávalókkal, amik csak most szivárognak be a konyhánkba?

Kókuszolaj, útifűmaghéj, nádcukor, sörélesztő pehely, búzasikér; ma már mindennapi dolgok a kamrámban, de ez nem volt mindig így, fel kellett fedeznem a beszerzési forrásokat.

Idővel természetesen mindenki magának fogja kitapasztalni, hogy „annál az árusnál a legszebb a dió”, vagy melyik a környéken az a biobolt, ahová szívesen visszajár.
Evvel az írással az elindulást szeretném segíteni azzal, hogy megosztom, én hol szerzem be az alapanyagokat.

A következő táblázatban a zöld szín jelzi, hogy az egyes üzletekben kaphatók az alapanyagok.

mit honnan 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fenti alapanyagok felhasználási módjáról pedig rövidesen egy másik bejegyzésben lesz szó.

Facebook hozzászólások

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.