Vegán menükóstoló a Magicben - étteremteszt | Kertkonyha

Vegán menükóstoló a Magicben – étteremteszt

A Magic Burgerről minden húsevő ismerősöm hallott már, és teljesen egyértelmű, hogy milyen ételekért járnak oda. Ez egy különleges húsokról híres burgerező, immár 8 éve. Na, de majd most!!! ?
Olyan menüt alkották a srácok, hogy megszólal, és meglepetés: teljesen vegán is. Hat fantasztikus mexikói specialitás az étterem nyolcadik szülinapján debütál, azaz május elsejétől várnak majd titeket vele.

Vasárnap voltam náluk egy zártkörű előkóstoláson, én a hatféle ételből ötből ettem ott helyben, de már a második, harmadik kisadag elkezdett kifogni rajtam, mert tényleg nagyon kiadós, és laktató minden.

Szóval leültünk az asztalhoz, és jöttek sorban a tálak. Guacamolés nachos, amire azt mondtam volna, hogy előétel, csak épp az adag háromszor akkora, szóval akár csak ezzel simán jól laktunk volna. Aztán érkezett a Burrito minden jóval megrakva, majd kétféle Quesedilla, az egyik növényi kéksajttal, a másik rántott csirkére emlékeztető szejtánnal.

A terep fokozatosan lett egyre meredekebb, így amikor végül kihozták a Kaktuszos-quinoás tacót, szemem se rebbent. Sőt, nekem ez ízlett a legjobban! :) Nem tudom, hogy a “filézett” kaktusz vagy a speciális fűszerkeverék volt-e a titka, de ilyen finom, illatos és aromás dolgot régen ettem. Emellett még talán rendeltem volna egy-egy plusz kört a Kéksajtos quesedillából és a Nachos tálból is, csak, hát a hely. Na, az már sehol nem volt. Magatehetetlenül szuszogtunk a székeinken. :)

Vendéglátóink mintha számítottak volna erre, mert a hatodik étel, a MacN’Cheeze adagját már mindenki eleve becsomagolva kapta kézhez. Na, ez! Gyerekkorom legjobb sajtos-tejfölös tésztáját idézi, amit külön köszönök!

Összefoglalva: a kaktusz volt a legkülönlegesebb, a Nachos volt szerintem a legfrissebb ízű, a kéksajtos pedig a “legolyanabb”, mint az eredeti, nem vegán változat. Nekem ez a három ízlett a legjobban, de volt, aki a Csirkeszejtánosra voksolt, mert az volt a leglaktatóbb, a Burritót meg a legkönnyebb volt kézbe fogni. :-)

Evés közben elemezgetve, beszélgetve arra jutottunk, hogy a Magic Burgernek (és a nekem eddig testhezállóbb Vegan Love-nak) két titka van. Az egyik a válogatott, minőségi alapanyag, a másik meg a hihetetlenül komplex, művészi gonddal kidolgozott gazdag ízharmónia. És tényleg, a világ minden tájáról folyik a beszerzés, hogy mindenből a legjobb kerüljön a tányérodra. Az eredmény meg… 

Ízeket leírni nehéz, de az élmény könnyen visszaadható, ha azt mondom: TŰZIJÁTÉK :)

Lilla, Peti, a Magic Burger és Vegan Love gazdái,
köszönöm, ez nagyon jó volt, biztos, hogy találkozunk még. :)

Facebook hozzászólások

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.