Nem feltétlenül muszáj a kukoricasalátát majonézzel készíteni. Ez a recept egy könnyebb változatot mutat be, ahol a lilahagyma és a zöldfűszerek adnak friss ízeket.
Hozzávalók két személyre:
- 280 g kukorica (mélyhűtött vagy konzerv)
- 200 g tejföl (vagy Joya szója Cremesse)
- 1 kis lilahagyma
- Oregánó, bors, friss petrezselyem
A lilahagymát vágjuk fél karikákra, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot. Hagyjuk állni kicsit, jót tesz neki, ha a fűszerek és a hagyma átjárja.
Extra tipp: Ha lazítani szeretnénk a salátát, vágjunk bele egy fél savanykás almát is.
Elkészítési idő: 10 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven
Facebook hozzászólások