Székelykáposzta (vegán) | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Székelykáposzta (vegán)

A karácsony a hagyományokról szól, amihez természetesen hozzátartozik a székelykáposzta vagy töltött káposzta, vagy valamilyen káposzta. Én a székelykáposztát azért is nagyon szeretem, mert könnyen elkészíthetem előre, és csak fel kell melegíteni, amikor esszük. Másnap nemhogy nem lesz rosszabb, hanem csak finomabb! :)

Hozzávalók:
  • 750 g savanyú káposzta
  • 100 g szójakocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál lecsó (vagy 1 paradicsom és egy paprika apróra vágva)
  • 1 kávéskanál őrölt csípős paprika
  • 1 evőkanál őrölt édes pirospaprika
  • 1-1 kávéskanál őrölt köménymag, kakukkfű, borsikafű és bors
  • 2 babérlevél
  • 1 mokkáskanál természetes folyékony füstaroma
  • vegán tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
  1. A szóját áztasd be másfélszeres sós és vegamixes vízbe. Akkor jó, ha a közepe is puha. Ezt gyorsíthatod, ha meleg vizet használsz.
  2. Egy másik edényben olajon párold meg a felaprított hagymákat, majd add hozzá a szójakockát. Kevergesd, pirítsd kicsit.
  3. Öntsd hozzá a lecsót (paprikát, paradicsomot) és sózd, fűszerezd. Engedd, hogy összerottyanjon a pörkölt.
  4. Elképzelhető, hogy a káposztát át kell mosni. A biztonság kedvéért kóstold meg előtte, és ha túl savanyú vagy sós, öblítsd át az egészet vagy a felét. Ezután keverd bele a szójához, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  5. Kis lángon főzd kb. 45 percet.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc

Nézd meg a Kertkonyha főzőtanfolyamokat! 

Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
♥ Görög vegán

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.