Ünnepi sütőtök-krémleves | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
2
Ünnepi sütőtök-krémleves
Hozzávalók két személyre
  • 350 g sült sütőtök
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/4 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 fújás természetes folyékony füst
  • 2 csipet csípős pirospaprika
  • 1/2 tk só
  • 100 ml növényi (kókusz) tejszín
  1. Az olajon párold meg a kockára vágott hagymát, majd dobd rá a fokhagymát.
  2. Amint illatozni kezd, öntsd fel 5 dl zöldség alaplével (én ezt sima vízzel és 1-2 kávéskanál bio ételízesítővel szoktam megoldani).
  3. Ízesítsd a levest sóval, pirospaprikával, a gyömbérrel, fahéjjal és a folyékony füsttel.
  4. Tedd bele a sütőtököt, engedd felforrni.
  5. Turmixold össze a levest és legutoljára öntsd fel kókusztejszínnel.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc (sült tökből)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! 

Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
Növényi tejtermékek
♥ Görög vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.