Céklás humusz | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Céklás humusz

Rögtön kezdem azzal, hogy ez a humusz az egyik legnagyobb meglepetés volt számomra. Onnantól, hogy nem vártam tőle túl sokat, odáig, hogy egy napon belül a második adagot csináltam és tüntettem el egymagam. :)

A helyzet az, hogy a humusz az szent dolog, és tényleg eléggé jól van kitalálva. Akkor minek változtatni ezen a jól bevált dolgon? Hát, van, amikor mégis érdemes. :)

Használhatsz a humuszhoz konzerv csicseriborsót, mert az gyorsabb, kényelmesebb és nem kell rákészülni (én is szoktam ilyet!). De csak egyszer áztass és főzz magadnak frisset, ígérem, hogy unána sokkal könnyebben ráveszed majd magad a tervezésre. :)

Szóval, én erre készültem, előre főztem a csicserit, és bevásároltam hozzá a boltban az összes zöldségből, amit csak volt.  Azt hiszem, már tényleg elég volt a télből! :D

Hozzávalók egy hatalmas tálhoz
  • 200 g főtt csicseri
  • 120 g főtt cékla (savanyúság)
  • 1 kk só
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 ek tahini szósz
  • 1 mk almaecet
Elkészítés
  1. Mindent tegyél egy botmixer kelyhébe, és öntsd fel annyi vízzel, ami 2 cm híján ellepi.
  2. Turmixold krémesre az egészet, és ha esetleg kevés a víz, önthetsz még hozzá. Csak óvatosan, kivenni nehéz belőle. ;)

Elkészítési idő: 5 perc

Jó étvágyat!

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
♥ Görög vegán

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.