Vega nyárs | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Vega nyárs
Grillezünk. Oké, húst. De mi van, ha történetesen egy vega jön vendégségbe? Hát, grillezzünk zöldségeket! De vigyázat, lőjük csak túl az adagot, mert a többiek is rá fognak repülni ezekre a falatkákra. :) A titok: a gazdagon ízesített, vastag PÁC.
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
  • 1 közepes padlizsán
  • 1 kis cukkini
  • 1 cső kukorica
  • 2 vöröshagyma
  • 1-1 piros és zöld kápia paprika

A páchoz:

  • 6 kávéskanál mustár
  • só és bors gazdagon
  • 2-3 kávéskanál borsikafű
  • 3 kávéskanálnyi szójaszósz (vagy egyéb ízes pác, pl. worchester vagy barbeque szósz)
  • olaj
  1. A sütés előtt pár órával vágjunk minden zöldséget ujjnyi vastagságúra (a kukoricát vastagabbra), és jól kenjük be a darabokat mindenhol a páccal. Tegyük egy edénybe, és hagyjuk, hogy érjenek az ízek.
  2. Húzzuk a zöldségeket szorosan egymás mellé egy nyársra. Figyeljünk, hogy a paprikákat két tömörebb szelet közé tegyük, és a két végére kukorica kerüljön. Így szépen egyben maradnak a vega nyársaink.
  3. Süssük nagy lángon és forgassuk rajta pár percenként, amíg mindenhol szépen megpirul.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.