Babpástétom | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
1
Babpástétom

 Ajándékozz karácsonyra főzőtanfolyamot!
Az akció részleteiért KATT IDE

20140714 bab-pastetom (500x372)Ez a szendvicskrém gazdagon fűszerezett, így igazán karakteres, különleges íze van.

Mivel egyáltalán nem romlékony, egész napos kirándulásra, strandra is nyugodtan magunkkal vihetjük.

Hozzávalók kb.  egy liter pástétomhoz:

 

  • 250 g fehér szárazbab
  • 50 g dió
  •  2 szál újhagyma
  •  pár szál petrezselyem
  •  4 evőkanál olívaolaj
  •  ½ citrom leve
  •  só, bors, ½ mokkás kanál fokhagymapor, 2 fújás folyékony füst (füstölt fűszerpaprika), 2 kávéskanál szójaszósz
  1. Az előző este beáztatott babot főzzük teljesen puhára, és a dióval együtt tegyük aprító gépbe. Adjunk hozzá olajat, és ha szükséges, kis vizet is, hogy pépesedni tudjon.
  2. Keverjük hozzá a többi hozzávalót, és magas fokozaton alaposan dolgozzuk el.

 

Tipp: fűszerezzük bátran, sózzuk „túl”, a szendvicsben kevésbé érződnek majd az ízek.

Jó étvágyat!

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.