Itt a nyár, ilyenkor legjobb savanyúság a friss kovászos uborka, pláne, ha az ember magának készíti. Nagyon egyszerű, csak le kell rakni az alapanyagokat egy üvegbe, a többit elvégzi a nap és a meleg.
Hozzávalók egy nagy (1,5 literes) befőttes üveghez:
- 1 kg kovászolni való uborka
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 szál kapor
- fél liter víz
- 3 kávéskanál só
- 1 szelet kenyér
- Az üveg aljára teszünk két szál kaprot.
- Az uborkákat megmossuk, majd hosszában bevágjuk úgy, hogy a végén 1-2 cm-es rész maradjon egyben. Ezután hosszában szorosan az üvegbe állítjuk őket.
- Közé tesszük a fokhagymát és a maradék kaprot.
- Amikor tele van az üveg, akkor meleg sós vízzel öntjük fel a tetejéig.
- Egy szelet kenyeret teszünk rá, majd egy üvegtányérral lefedjük.
- Két nap elteltével a kenyérszeletet vegyük ki, és tegyük vissza a tányért. Naponta forgassuk az üveget, ezzel kicsit megmozgatva a tartalmát. Melegtől függően kell neki pár nap, hogy minden uborka megkovászolódjon. Ezután a hűtőben tárolandó.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha ITT feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven
Facebook hozzászólások