Lecsó (vegetáriánus) | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Lecsó (vegetáriánus)
Ahány ház, annyi lecsó.
Álljon itt most az én részemről édesanyám receptje: hagyományos ízekkel, de természetesen hús nélkül.
Az egészben az a szép, hogy a gabonakolbász megadja ugyanazt az ízt, a szárított paradicsom meg „úgy csinál” a tányérban, mintha ő lenne a kolbász.
Hozzávalók:
Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 2 kg paprika
  • 80 dkg paradicsom
  • 3 nagy vöröshagyma
  • 2 dl olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 szál füstölt gabonakolbász
  • 10 dkg szárított paradicsom (ha lehet, teljesen natúr, nem a zelleres vagy olajbogyós fajtából)
  • Fűszerek: két teáskanál pirospaprika, só, bors, két fújás folyékony füst vagy füstízű só
  1. A hagymát apróra vágom, és az olajon üvegesre pirítom.
  2. Leveszem a tűzről, és beledobom a fokhagymát, a fűszereket, a gabonakolbászt és a negyedelt paradicsomokat.
  3. Visszateszem a tűzre, és hagyom, engedjen kis levet. Ha kicsit száraz, önthetünk alá 1-2 dl vizet, nehogy odaégjen.
  4. Beleteszem a csíkokra vágott paprikát, majd hagyom, hogy 15-20 perc alatt minden belesüllyedjen a szaftba és szépen összefőjön.
  5. A legvégén, az utolsó pár percben teszem bele a csíkokra vágott szárított paradicsomot, aminek főnie nem kell, elég ha kicsit átmelegszik.

Jó étvágyat!
Elkésztési idő: 30 perc

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.