Az egészben az a szép, hogy a gabonakolbász megadja ugyanazt az ízt, a szárított paradicsom meg „úgy csinál” a tányérban, mintha ő lenne a kolbász. Hozzávalók: Hozzávalók 6 adaghoz:
- 2 kg paprika
- 80 dkg paradicsom
- 3 nagy vöröshagyma
- 2 dl olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-2 szál füstölt gabonakolbász
- 10 dkg szárított paradicsom (ha lehet, teljesen natúr, nem a zelleres vagy olajbogyós fajtából)
- Fűszerek: két teáskanál pirospaprika, só, bors, két fújás folyékony füst vagy füstízű só
- A hagymát apróra vágom, és az olajon üvegesre pirítom.
- Leveszem a tűzről, és beledobom a fokhagymát, a fűszereket, a gabonakolbászt és a negyedelt paradicsomokat.
- Visszateszem a tűzre, és hagyom, engedjen kis levet. Ha kicsit száraz, önthetünk alá 1-2 dl vizet, nehogy odaégjen.
- Beleteszem a csíkokra vágott paprikát, majd hagyom, hogy 15-20 perc alatt minden belesüllyedjen a szaftba és szépen összefőjön.
- A legvégén, az utolsó pár percben teszem bele a csíkokra vágott szárított paradicsomot, aminek főnie nem kell, elég ha kicsit átmelegszik.
Jó étvágyat!
Elkésztési idő: 30 perc
Facebook hozzászólások