Jó, ha az embernek van egy jól bevált süti receptje, amit bármikor előkaphat, mert egyszerű, mutatós és finom. Abból a fajtából, ami nem igényel túl sok “bűvészkedést”, viszont roppant hálás, legyen szó ünnepi ebédről, uzsonnáról vagy vendégvárásról.
Az én egyik ilyen hálás receptem ez a máktorta.
Hozzávalók egy tortaformához:
- 125 g teljes kiőrlésű liszt
- 125 g búzadara
- 250 g fehér liszt
- 200 g növényi olaj
- 250 g nádcukor
- 1 zacskó sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 100 g darált mák
- 5 dl (növényi) tej
- 1 üveg jó minőségű áfonya lekvár
Előkészület: melegítsük elő a sütőt.
- Egy nagy tálban keverjük el jól a liszteket, a búzadarát, a mákot, a cukrot, a sütőport, a sót.
- Öntsük hozzá az olajat, és kb. 5dl (növényi) tejet. A tészta maradjon enyhén folyós, olyan, mint egy nagyon sűrű nokedli tészta.
- Öntsük egy kibélelt formába, és tűpróbáig süssük közepes sütőben.
- Amikor kihűlt, vágjuk vízszintesen ketté, és terítsük el középen az egész üveg lekvárt.
Extra tipp: ha nincs kéznél áfonyalekvár, nagyon finom bele a meggy és az eper is.
Jó étvágyat!
Facebook hozzászólások