Áfonyás máktorta | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Áfonyás máktorta

Jó, ha az embernek van egy jól bevált süti receptje, amit bármikor előkaphat, mert egyszerű, mutatós és finom. Abból a fajtából, ami nem igényel túl sok “bűvészkedést”, viszont roppant hálás, legyen szó ünnepi ebédről, uzsonnáról vagy vendégvárásról.
Az én egyik ilyen hálás receptem ez a máktorta.

Hozzávalók egy tortaformához:

  • 125 g teljes kiőrlésű liszt
  • 125 g búzadara
  • 250 g fehér liszt
  • 200 g növényi olaj
  • 250 g nádcukor
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 100 g darált mák
  • 5 dl (növényi) tej
  • 1 üveg jó minőségű áfonya lekvár

Előkészület: melegítsük elő a sütőt.

  1. Egy nagy tálban keverjük el jól a liszteket, a búzadarát, a mákot, a cukrot, a sütőport, a sót.
  2. Öntsük hozzá az olajat, és kb. 5dl (növényi) tejet. A tészta maradjon enyhén folyós, olyan, mint egy nagyon sűrű nokedli tészta.
  3. Öntsük egy kibélelt formába, és tűpróbáig süssük közepes sütőben.
  4. Amikor kihűlt, vágjuk vízszintesen ketté, és terítsük el középen az egész üveg lekvárt.

 

Extra tipp: ha nincs kéznél áfonyalekvár, nagyon finom bele a meggy és az eper is.

Jó étvágyat!

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.