Illatos, héjas krumpli tepsiben | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Illatos, héjas krumpli tepsiben

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 dl olívaolaj
  • 2-2 teáskanál oregánó és kakukkfű
  • 1-1 teáskanál rozmaring, megtört koriandermag és pirospaprika
  • 2 mokkáskanál fokhagyma granulátum
  1. Mossuk meg jól a krumplit, ha saras, sikáljuk meg kefével.
  2. A negyedelt, de nem meghámozott krumplit egy fazék vízben félig főzzük meg. Akkor jó, ha a közepén még látszik a nyers rész.
  3. Közben a jénai tálban keverjük össze az olajat a fűszerekkel. Ne sajnáljuk róla az ízt! :)
  4. A megfőtt krumplit szűrjük le, és még forrón öntsük a jénaiba. Jól forgassuk át, hogy mindenhova jusson a pácból.
  5. 220 fokon süssük 45 percet, közben pedig időnként forgassuk, hogy egyenletesen megpirulhasson a krumpli.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc + sütés

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Haladó vegán – A mindennapi Superfood
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.