Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 dl olívaolaj
- 2-2 teáskanál oregánó és kakukkfű
- 1-1 teáskanál rozmaring, megtört koriandermag és pirospaprika
- 2 mokkáskanál fokhagyma granulátum
- só
- Mossuk meg jól a krumplit, ha saras, sikáljuk meg kefével.
- A negyedelt, de nem meghámozott krumplit egy fazék vízben félig főzzük meg. Akkor jó, ha a közepén még látszik a nyers rész.
- Közben a jénai tálban keverjük össze az olajat a fűszerekkel. Ne sajnáljuk róla az ízt! :)
- A megfőtt krumplit szűrjük le, és még forrón öntsük a jénaiba. Jól forgassuk át, hogy mindenhova jusson a pácból.
- 220 fokon süssük 45 percet, közben pedig időnként forgassuk, hogy egyenletesen megpirulhasson a krumpli.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc + sütés
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Haladó vegán – A mindennapi Superfood
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven
Facebook hozzászólások