Vega lasagne light | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Vega lasagne light

Korábban már szerepelt nálunk egy vega lasagne, ennek készítettem el most egy lájtosabb változatát. A tészta egy részét cukkiniszeletekkel helyettesítettem, de köszönhetően a bőséges fűszerezésnek és a laktató hozzávalóknak, ezt igazából észre sem lehet venni.

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

  • 150 g lasagne tészta (4 lap)
  • 140 g paradicsompüré
  • 2 kisebb cukkini
  • 1 kápia paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek apróra vágott szárított paradicsom
  • olívaolaj
  • bazsalikom, oregánó
  • só, bors
  1. Előkészületek: a paprikát csumázzuk ki, és kevés vízben főzzük meg. negyed óra elteltével hűtsük le, fektessük a héjával lefelé, így egy kanállal könnyedén lehúzhatjuk a húsát. Amíg a paprika fő, vágjuk a cukkinit fél cm-es lapokra. A fokhagymát apróra, hígítsuk fel 1,5 dl vízzel a paradicsompürét, és készítsük elő a fűszereket.
  2. A lasagne rétegezésénél igyekezzünk minél jobban elvegyíteni a hozzávalókat, hogy össze tudjanak sülni az ízek. A sütőtálba cseppentsünk olajat, majd rakjunk le cukkiniszeleteket, aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg oregánóval.
  3. Következzen egy réteg tészta, kis olívaolaj, apróra vágott szárított paradicsom és kápia paprika, amit bazsalikommal szórunk meg, majd merünk rá a paradicsompüréből.
  4. Ezt a két réteget kétszer tegyük le, a tetejére pedig kerüljön cukkini és paradicsomszósz.
  5. 190 fokon süssük fél órát, vagy mérettől függően addig, amíg teljesen megpuhul, azaz könnyedén átmegy rajta a villa.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc + sütés

További recepteket ITT találsz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.