Korábban már szerepelt nálunk egy vega lasagne, ennek készítettem el most egy lájtosabb változatát. A tészta egy részét cukkiniszeletekkel helyettesítettem, de köszönhetően a bőséges fűszerezésnek és a laktató hozzávalóknak, ezt igazából észre sem lehet venni.
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
- 150 g lasagne tészta (4 lap)
- 140 g paradicsompüré
- 2 kisebb cukkini
- 1 kápia paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek apróra vágott szárított paradicsom
- olívaolaj
- bazsalikom, oregánó
- só, bors
- Előkészületek: a paprikát csumázzuk ki, és kevés vízben főzzük meg. negyed óra elteltével hűtsük le, fektessük a héjával lefelé, így egy kanállal könnyedén lehúzhatjuk a húsát. Amíg a paprika fő, vágjuk a cukkinit fél cm-es lapokra. A fokhagymát apróra, hígítsuk fel 1,5 dl vízzel a paradicsompürét, és készítsük elő a fűszereket.
- A lasagne rétegezésénél igyekezzünk minél jobban elvegyíteni a hozzávalókat, hogy össze tudjanak sülni az ízek. A sütőtálba cseppentsünk olajat, majd rakjunk le cukkiniszeleteket, aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg oregánóval.
- Következzen egy réteg tészta, kis olívaolaj, apróra vágott szárított paradicsom és kápia paprika, amit bazsalikommal szórunk meg, majd merünk rá a paradicsompüréből.
- Ezt a két réteget kétszer tegyük le, a tetejére pedig kerüljön cukkini és paradicsomszósz.
- 190 fokon süssük fél órát, vagy mérettől függően addig, amíg teljesen megpuhul, azaz könnyedén átmegy rajta a villa.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc + sütés
További recepteket ITT találsz.
Facebook hozzászólások