Mi az, hogy vegán lakoma? Vegán is? Lakoma is? Sokan nehezen tudják elképzelni, hogy ez a két szó nem zárja ki egymást. :)
De én mondom, fenséges volt ez a tál, és jól példázza, hogy milyen egy hétvégi vegán kényeztetés. Új sorozatunk vegán ünnepi ebédeket mutat be.
Hozzávalók 2 személyre:
A fasírt
- 350 g padlizsán
- 150 g gomba
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál petrezselyem
- 15 g liszt
- 5 g csicseriborsóliszt
A paradicsom
- 3-4 lukullusz paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
A krumpli
- 1/2 kg krumpli
- 2 babérlevél
- 1 mokkáskanál koriandermag
- olaj
- A vöröshagymát vágjuk apróra, és 3 evőkanál olajon pároljuk üvegesre.
- Adjuk hozzá két gerezd felaprított foghagymát, majd egy perc elteltével a centis kockákra vágott padlizsánt. Hagyjuk nagy lángon pirulni, amíg a szélek szépen megpirulnak.
- Ekkor adjuk hozzá a nagyon apróra vágott gombát, és gyakran kevergetve pároljuk 10 percig.
- Öntsük egy tálba, adjuk hozzá a petrezselymet, és alaposan keverjük el benne a liszteket.
- Tegyük be a hűtőbe fél órára, hogy összeállhasson a zöldséges masszánk.
- Közben a negyedelt, hámozatlan krumplit főzzük meg bő, sós és babérleveles vízben. Szűrjük le, és öblítsük hideg vízzel, hogy rögtön lehűljön.
- Ezután egy serpenyőbe öntsünk fél dl olajat, keverjük bele a zúzott koriandermagot, és amikor sisteregni kezd, öntsük rá a krumplit. Addig süssük, amíg megpirulnak a szeletek.
- A krumpli sütése közben kevés olajban süssük ki a fasírtokat közepes lángon, és egy másik edényben a félbevágott paradicsomokat. A paradicsomokat először vágott felükkel lefelé süssük, majd fordítás után sózzuk, ízesítsük ízlés szerint zúzott fokhagymával.
Extra tipp: olaj helyett forró sütőben is elkészíthető minden, és ezzel spórolhatunk a kalóriákon.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc
További recepteket ITT találsz.
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket! Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet |
Facebook hozzászólások