Krumplipüré extra | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Krumplipüré extra

Feladat: sorolj fel ötféle igazán hagyományos köretet! :)
Közte volt a jó öreg krumplipüré, ugye? És mit szólnál most valami nagyon egyszerű újításhoz, ami megcsavarja a jól megszokott ízét?
Mert bizony még a krumplipürére is ráfér időnként egy kis újítás.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 kg krumpli
  • 2 kápia paprika
  • 100 ml tej (én natúr rizstejet használtam)
  • 2 csipet fokhagyma granulátum
  • 2 evőkanál (bio) margarin
  1. Külön-külön edényben főzzük teljesen puhára a krumplit és a felszeletelt és kicsumázott paprikákat.
  2. A paprikát héjával lefelé fektessük le, és kanállal húzzuk ki a belsejét.
  3. Törjük át a krumplit a paprikával együtt, és keverjük hozzá a többi hozzávalót.


Extra tipp: 
Ha igazán különleges tálalást szeretnénk, akkor a püré felét paprika nélkül készítsük el, majd egymás mellé tegyük ki a kettőt.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc

További recepteket ITT találsz.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet
könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.