Feladat: sorolj fel ötféle igazán hagyományos köretet! :)
Közte volt a jó öreg krumplipüré, ugye? És mit szólnál most valami nagyon egyszerű újításhoz, ami megcsavarja a jól megszokott ízét?
Mert bizony még a krumplipürére is ráfér időnként egy kis újítás.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 kg krumpli
- 2 kápia paprika
- 100 ml tej (én natúr rizstejet használtam)
- 2 csipet fokhagyma granulátum
- 2 evőkanál (bio) margarin
- só
- Külön-külön edényben főzzük teljesen puhára a krumplit és a felszeletelt és kicsumázott paprikákat.
- A paprikát héjával lefelé fektessük le, és kanállal húzzuk ki a belsejét.
- Törjük át a krumplit a paprikával együtt, és keverjük hozzá a többi hozzávalót.
Extra tipp: Ha igazán különleges tálalást szeretnénk, akkor a püré felét paprika nélkül készítsük el, majd egymás mellé tegyük ki a kettőt.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc
További recepteket ITT találsz.
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket! Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet |
Facebook hozzászólások