Tahini öntet | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Tahini öntet

Tudjátok, az úgy van, hogy van a falafel szendvics és a nagyon finom falafel szendvics. :)
Na, a kettő közötti különbség többek között ez a tahini, azaz szezámmagszósz. :) És nem utolsó sorban az rengeteg B-vitamin és ásványi anyag, ami ebben a szószban benne van. Ki gondolná, hogy pár kanálka (50g) fedezi a napi magnézium-, foszfor-, mangán- és vasigényünk felét?
Akárcsak kalciumból, hiszen abból hétszer (!) annyit tartalmaz, mint a tehéntej!

Ajánlom még salátára, kenyérre, hummuszra, hidegtálra, grillzöldségre, vagy bármi mellé nagyon finom ízesítésnek.

Hozzávalók egy tálkához:

  • 50 g tahini (szezámmagkrém)
  • 50 ml olívaolaj
  • fél gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  1. A tahinit turmixoljuk össze az olajjal, a citromlével, a fokhagymával és a sóval.
  2. Végül öntsük fel 1 dl forró (!) vízzel.
  3. Tálalásra díszítsük pirospaprikával.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 5 perc

További recepteket ITT találsz.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet
könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.