A nagy sikerű vegán lakomák sorozatunk várva várt, legújabb darabja következik: mediterrán ízek megbújva a sok-sok rost és a vitaminhegyek között.
Hozzávalók két személyre:
A kölesfasírt
- 100 g köles beáztatva
- fél fej vöröshagyma
- 1 teáskanál borsikafű
- 1 teáskanál kakukkfű
- só, bors
- negyed fej káposzta
- 1 teáskanál ecet
- 1 evőkanál lenmagliszt + 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál csicseriborsóliszt
- A kölest 3 dl sós vízben megfőzzük, majd félretesszük, hogy kihűljön kicsit.
- Egy evőkanál olajon megpároljuk a felaprított hagymát és a lereszelt káposztát. Ízesítsük a fűszerekkel, kis ecettel, és vízzel, hogy ne kapjon oda.
- A tűzről levéve keverjük el benne a kihűlt kölest és sűrítsük be a csicseriborsóliszttel. A lenmaglisztet keverjük ki vízzel, hagyjuk állni pár percet, így keverjük a masszához.
- Kézzel formázzunk 3 cm átmérőjű golyókat belőle, és ízlés szerint forró olajban vagy tepsiben süssük ki őket.
A Briám
Erről a fantasztikus és egyszerű ételről már volt szó egy korábbi posztban, most nem írom le a receptjét még egyszer, de fontos, hogy azoknak a mennyiségeknek a negyedét vegyük.
Vagy ne. :) És akkor marad belőle a hétköznapokra is, dobozos ebédnek is.
A spenótágy
- 2 marék spenótlevél
- fél lilahagyma
- 2-3 evőkanál hántolt tökmag
- fél citrom leve
A spenótot vágjuk csíkokra, keverjük el az aprított lilahagymával és tökmaggal. Citromlével ízesítsük.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 75 perc
További recepteket ITT találsz.
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket! Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet |
Facebook hozzászólások