Gombóc Artúr tortája | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
1
Gombóc Artúr tortája

A krémes csokoládé, a piskóta csokoládé, a folyós csokoládé, a sült csokoládé, az olvasztott csokoládé, a reszelt csokoládé, a töltött csokoládé, a lapos csokoládé, a torta csokoládé…

Gyerekszülinap volt nálunk. :)

A torta első osztályú (ennek a Vörösmarty téri nagy múltú cukrászat fantasztikus csokitortáján edzett családom a megmondhatója), miközben az elkészítés tényleg egyszerű. Én legalábbis a minden hozzávaló szimpla összekeverésénél nem igazán tudok könnyebb receptet. :)

Az alapanyagok bizonyítanak, mint mindig: érdemes a jobb minőségűt választani.
Induljon a 2016, egy újabb év a vegán receptek legjavával! :)

Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortához:

A tészta
  • 280 g liszt
  • 230 ml tej (én mandulatejet használtam)
  • 200 g (bio) margarin
  • 180 g cukor
  • 50 ml tejszín (én rizstejszínt használtam)
  • 50 g étcsokoládé
  • 40 g kakaópor
  • 10 g lenmagliszt
  • 6 g fél zacskó sütőpor
  • fél mokkáskanál vaníliapor
  • fél evőkanál rumaroma
A töltelék
  • 75 g (bio) margarin
  • 50 g étcsokoládé
  • 50 g porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • fél evőkanál rumaroma
  • 3 evőkanál tej (én mandulatejet használtam)
  • 200 g lekvár
A máz
  • 50 ml tej (én mandulatejet használtam)
  • 50 ml narancslé
  • 100 g étcsokoládé
  • 40 g csokoládé reszelék
  1. A tészta hozzávalóit keverjük jól el. Ehhez válasszuk szét a száraz és a nedves alapanyagokat, azaz először a lisztet, cukrot, lenmaglisztet, sütőport, kakaó- és vaníliaport keverjük össze homogénre. Közben melegítsük össze a margarint, a tejszínt, a csokoládét, a rumaromát és a tejet. Öntsük össze a kettőt, egy fakanállal dolgozzuk simára, majd az egészet öntsük egy kibélelt tortaformába. Előmelegített, 200 fokos sütőben 35 perc alatt süssük meg.
  2. Közben a töltelékhez melegítsük össze a margarint, a csokoládét, a rumaromát és a tejet. Egy másik tálban jól keverjük el a porcukrot a kakaóporral, és ebbe öntsük bele az olvasztott keveréket.
  3. A megsült és kihűlt piskótát vízszintesen vágjuk ketté. Egyik oldalát kenjük meg lekvárral, a másikat a csokikrémmel. Tegyük vissza a két lapot egymásra.
  4. Készítsük el a mázat: melegítsük össze a csokoládét, a narancslével és a tejjel. Ezt öntsük a torta tetejére, és szórjuk meg csokireszelékkel.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc

További recepteket ITT találsz.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet
édesség, vacsi fehér

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.