Házi pizza | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Házi pizza

A világ legkönnyebb dolga pizzát rendelni manapság. Én is szeretem, mert kényelmes. Amiért viszont nem mindig szeretem, hogy azt várom tőle, legyen ott azonnal!
Mert ha egyszer végignéztem az összes guszta feltétet, és nagy gonddal végre kiválasztottam az én saját bejáratú álompizzámat, akkor a téridő elhajlik, és az Enter és a futár mögötti ajtóbecsukás között egyszerűen évezredek tudnak eltelni.
Viszont, ha lefoglalom magam… mondjuk pizzakészítéssel… még azt is tudom, hol lapul a kedvencem a sajt alatt. :)

Hozzávalók két nagy tepsihez, 8 nagy adaghoz:

  • 800 g liszt
  • 450 ml víz
  • 75 ml olívaolaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 400 g paradicsomkonzerv (felkockázott paradicsom)
  • 150 g (1 közepes) paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1-1 evőkanál oregánó, bazsalikom és kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • só, bors, olívaolaj
  • fél cukkini, 1 kápia paprika és 1 fej lilahagyma vékonyra felkarikázva
  • 300 g sajt (én olvadós növényi sajtot használtam)

 

  1. A tészta hozzávalóit jól keverjük össze, és addig dolgozzuk, amíg el nem válik az edény falától. Ezt célszerű dagasztógéppel csinálni, vagy a kenyérsütő megfelelő programjával. Mialatt kel (kb. egy óra) készítsük elő a feltétet.
  2. Kevés olívaolajon pároljuk meg a felaprított vöröshagymát, dobjuk rá a felvágott fokhagymát egy percre, majd öntsük rá a paradicsomszószokat. Ízesítsük oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, babérlevéllel, sóval és borssal. Hagyjuk 15 percig takarékon főni.
  3. A cukkinit, kápia paprikát és a lilahagymát vágjuk vékony szeletekre, a sajtot pedig reszeljük le. Használhatjuk a durvábbik felületét a reszelőnek, így gyorsabban elkészülünk.
  4. Amikor a tészta megkelt, válasszuk ketté, és nyújtsuk ki akkorára, hogy a nagy tepsit beborítsa. Fektessük le a tésztát, kenjük meg szósszal, rakjuk ki cukkinivel, majd szórjuk meg sajttal. Erre jöjjön a lilahagyma és a kápia paprika.
  5. Toljuk forró sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 90 perc

További recepteket ITT találsz.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet
édesség, vacsi fehér

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.