Vegán pecsenyezsír | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Vegán pecsenyezsír

Hol van már az a sima fehér sertészsíros kenyér, amit egyenesen a félkilós műanyag pohárból kentünk? Raktunk rá sót, lilahagymát, esetleg kis pirospaprikát, és kész is volt.
Némi nosztalgikus hangulat azért körüllengi, de valljuk be, nem volt egy kulináris élvezet.

Nem így ez a fantasztikus vega zsír! Mert ez pecsenyés, fűszeres, könnyű, ízletes, gyönyörű, illatos és még a lelkifúródat sem ébreszti annyira fel. Mert ez “zsííír”! :)

Hozzávalók egy kis üveghez:

  • 100 g étolaj
  • 100 g kókuszolaj
  • 25 g sült hagyma
  • 10 g reszelt alma
  • só, bors
  • fél-fél mokkáskanál pirospaprika, őrölt kömény, fokhagyma granulátum és ecet
  • 1-2 csepp folyékony füstaroma
  1. A hozzávalókat az ecet kivételével egyszerűen jól melegítsük össze. Miután felhabzott, hagyjuk még pár percig a tűzön.
  2. Ha már nem forró, keverjük bele az ecetet, töltsük át kis üvegbe, és tegyük be a hűtőbe.
  3. Mielőtt teljesen megszilárdulna, keverjük át egyszer.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc

További recepteket ITT találsz.

 

 
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzetkönyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.