Miközben evés közben ennek a tálnak a nevén törtem a fejem, csak egyetlen dologra tudtam gondolni: ez pedig az ambrózia volt. Falatról falatra erősödött, hogy ezt a salátát nevezni máshogy nem is lehetne, mint ambrózia, azaz az istenek eledele.
Az ógörög mitológia istenei az Olümposz hegy tetején éltek, szemlélték az alant szorgoskodó halandókat, közben kóstolgatták az ambróziát, és az írások tanúsága szerint igencsak jól érezték magukat. ;)
Hát, ehhez a programhoz is isteni ez a saláta, de nyári ebédnek, könnyű vacsorának talán még inkább ajánlom. ;)
Ízek orgiája, illatok harmóniája, színek kavalkádja egy tálban: ez az Ambrózia saláta a Kertkonyhában!
Hozzávalók 2 nagy tálhoz:
A zöldségek:
- 5 közepes paradicsom
- 2 marék spenótlevél
- 1 db sárgarépa
- 4 szál újhagyma
- 1 kisebb cukkini
A mákos rizs
- 100 g rizs
- 1 evőkanál mák
A szósz
- 2 kávéskanál tahini (szezámmagkrém)
- 4 evőkanál citromlé
- 4 evőkanál növényi tejszín
A díszítés
- 2 evőkanál fekete szezámmag
- Először készítsük el a tahini szószt. Ehhez keverjük simára a tahiniben a citromlevet és tejszínt.
- A saláta két “íze” főzést és sütést igényel. Folytassuk ezekkel, közben a többi hozzávalót is el tudjuk majd készíteni. A rizst tegyük fel sós vízben főni. Amikor kész, szűrjük le, és keverjünk hozzá egy púpozott evőkanál mákot. Kevés olajon süssük meg a negyedelt paradicsomokat minden oldalukon.
- Közben a répát reszeljük le, a cukkinit vágjuk csíkokra, szeleteljük fel az újhagymát és a spenótleveleket.
- Ha minden kész, csak szépen el kell rendezgetni őket egy tálon, meghinteni fekete szezámmaggal, és rácsurgatni a szószt. Azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven