Van az olyan evés, amikor két hatalmas kanállal pakolja be az ember a szájába a finomságokat. Egy jó, tartalmas, és nem forró leves például nálam ezért kiált. :)
Aztán van a másik oldala a dolognak, és amit viszonylag későn kezdtem felfedezni: pici darabokat vágva hallani az evőeszközök csilingelését, ízlelgetni a mesés ízeket, amik falatról falatra lesznek egyre kifejezőbbek, és teszik így egyre élvezetesebbé az ebédet.
Na, ez az ínyenc vega grill pontosan ilyen. :)
Pecsenyés illatok, édeskés, gyümölcsös aromák, és a látvány.. egyszerűen mesés!
Ez a receptem megjelent a 108.hu Magazin 64. számában is.
Hozzávalók 2-3 adaghoz
A grill
- 300 g tofu (1 kocka)
- 1 db körte
- 1 szál fehérrépa
A pác
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál szójaszósz
- A tofut vágjuk 1 cm vastag szeletekre, és papírtörlőn nyomkodjuk ki belőle a nedvességet. (Ez nagyon fontos, és tofut csak így szabad készíteni. Így lesz jó íze, vagy inkább egyáltalán íze, ami egy ételnél nem hátrány, és ha valamire, erre hallok a legtöbb panaszt a tofuval kapcsolatban.)
- Készítsük elő a körtét: hámozzuk meg és csumázzuk ki. A fehérrépát is hámozzuk meg, majd vágjuk fél centis szeletekre a zöldségeket.
- Ezután alaposan forgassunk meg mindent a pácban, és süssük ki. Ha van, használjunk grillserpenyőt.
- Minden szelet tofura tegyünk fehérrépát és körtét is. Semleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
További recepteket ITT találsz.
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!