Vegán lakomák VII | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Vegán lakomák VII
Grillzöldségek – Mediterrán hagymás krumpli – Majonézes uborkasaláta

Akármennyire is hideg ez a január, mégis vannak azért olyan napok, hogy akár pár órát is kinn lehet tölteni a szabadban. Ami kintről ilyenkor a legjobban kell nekem, az a fény. Ég és föld az a nap, amikor napozhattam kicsit, vagy amikor a szürke, metsző hidegben ki se dugtam az orrom.

Na, de valamit valamiért, amikor kimegyünk, a főzésre sem idő sem túl sok energia nem marad, így jön a valamit, de gyorsan projekt. Mert a legegyszerűbb étel is lehet isteni finom és laktató, csak legyen mindenki elég éhes (hehe, nem), vagyis legyen minden friss és kerüljön is úgy az asztalra. ;)

Szóval, folytatódik a korábbi Vegán lakomák sorozat! :)

Hozzávalók két főre:

Grillzöldségek
  • 1 közepes cukkini
  • 1 kisebb padlizsán
  • 2 ek balzsamecet
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
Mediterrán hagymás krumpli
  • 750 g krumpli
  • 1 1/2 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk oregánó
  • 3 ek olívaolaj
Majonézes uborkasaláta
  • 120 g csemege uborka
  • 1 dl veganéz (tojásmentes majonéz)
  1. A krumplit mossuk meg és vágjuk kockára. (Hámozni lehet, de nem kell!) Sós vízben tegyük fel főni, és amíg puhul, kezdjünk neki a többi zöldség elkészítésének.
  2. A hagymás krumplihoz pirítsunk felaprított hagymát és fokhagymát, majd amikor kész, a tűzről levéve keverjük el benne az oregánót. Rögtön felszámm a finom fűszerillat! :) Ebbe fogjuk majd belehempergetni a megfőtt krumplit.
  3. Az 1 cm vastagra vágott cukkínit és a padlizsánt serpenyőben (jó, ha van grillserpenyőnk!) kevés olajon süssük meg mindkét oldalon. Közben sózzuk, borsozzuk és balzsamecettel locsoljuk is meg a karikákat.
  4. A csemege ubit vágjuk kockára, és keverjük be veganézzel (esetleg majonézzel).

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha tetszett, hasonlókat ITT találsz.

Letöltheted a két ajándék receptgyűjteményt is.

Ezek pedig a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamok:
Kezdő Vegán
Magyaros Konyha Vegán Módra

Növényi Tejek és Tejtermékek
Görög Vegán
Szendvicskrémes

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.