Grillzöldségek – Mediterrán hagymás krumpli – Majonézes uborkasaláta
Akármennyire is hideg ez a január, mégis vannak azért olyan napok, hogy akár pár órát is kinn lehet tölteni a szabadban. Ami kintről ilyenkor a legjobban kell nekem, az a fény. Ég és föld az a nap, amikor napozhattam kicsit, vagy amikor a szürke, metsző hidegben ki se dugtam az orrom.
Na, de valamit valamiért, amikor kimegyünk, a főzésre sem idő sem túl sok energia nem marad, így jön a valamit, de gyorsan projekt. Mert a legegyszerűbb étel is lehet isteni finom és laktató, csak legyen mindenki elég éhes (hehe, nem), vagyis legyen minden friss és kerüljön is úgy az asztalra. ;)
Szóval, folytatódik a korábbi Vegán lakomák sorozat! :)
Hozzávalók két főre:
Grillzöldségek
- 1 közepes cukkini
- 1 kisebb padlizsán
- 2 ek balzsamecet
- 4 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Mediterrán hagymás krumpli
- 750 g krumpli
- 1 1/2 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk oregánó
- 3 ek olívaolaj
Majonézes uborkasaláta
- 120 g csemege uborka
- 1 dl veganéz (tojásmentes majonéz)
- A krumplit mossuk meg és vágjuk kockára. (Hámozni lehet, de nem kell!) Sós vízben tegyük fel főni, és amíg puhul, kezdjünk neki a többi zöldség elkészítésének.
- A hagymás krumplihoz pirítsunk felaprított hagymát és fokhagymát, majd amikor kész, a tűzről levéve keverjük el benne az oregánót. Rögtön felszámm a finom fűszerillat! :) Ebbe fogjuk majd belehempergetni a megfőtt krumplit.
- Az 1 cm vastagra vágott cukkínit és a padlizsánt serpenyőben (jó, ha van grillserpenyőnk!) kevés olajon süssük meg mindkét oldalon. Közben sózzuk, borsozzuk és balzsamecettel locsoljuk is meg a karikákat.
- A csemege ubit vágjuk kockára, és keverjük be veganézzel (esetleg majonézzel).
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Ha tetszett, hasonlókat ITT találsz.
Letöltheted a két ajándék receptgyűjteményt is.
Ezek pedig a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamok:
Kezdő Vegán
Magyaros Konyha Vegán Módra
Növényi Tejek és Tejtermékek
Görög Vegán
Szendvicskrémes