Öt kontinens levese | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Öt kontinens levese

világkörüli brokkolikrémleves

Az úgy kezdődött, hogy a múlt hétvégén a februári Vegan Sunday Marketen workshopot tartottam. (és ezt a csokikrémet kóstoltattam a résztvevőkkel!).

A workshop előtt nem sok időm volt körbenézni, na, de utána! Lenyűgözött a fantasztikus felhozatal, a MY GARDEN mesés zöldségpultja előtt szabályosan gyökeret vert a lábam.

Rám mosolygott egy fej zsenge BIO brokkoli, olyan zöld színekben pompázva, ahogy csak egy brokkoli tud.
Azt mondta: készíts levest belőlem! :)
Így született meg ez a különleges leves, ami rendhagyó abból a szempontból is, hogy a kukoricának köszönhetően édes-tejes ízű, és ez sem a megszokott brokkolis párosítás. Nem is értem miért, olyan jók együtt, hogy tényleg.

Extra tipp: Az egyszerűsített verzióban elhagyhatók az ausztrál és az ázsiai hozzávalók, vagyis készíthetjük a brokkolilevest kukoricával és egy kis fehérrépával. Az illatos fahéjról azért semmiképp se mondjunk le.

Extra tipp #2: tegyünk a vízbe egy csipet szódabikarbónát. Szép élénk marad tőle a brokkoli színe.

Hozzávalók 2-3 adaghoz (kontinensek szerint!)

EURÓPA

  • 200 g brokkoli
  • 3 ek görög olívaolaj

AMERIKA

  • 50 g csemegekukorica (konzerves vagy mélyhűtött tökéletes)

É-AFRIKA

  • 10 g fehérrépa

AUSZTRÁLIA

  • 75 g makadámia dió (elhagyható, vagy dióval helyettesíthető)

ÁZSIA

  • 25 g jáka (elhagyható)

 

  • só, őrölt fahéj

 

  1. Kezdjünk neki a zöldségek pucolásának. A brokkolit szedjük minél kisebb rózsákra, ettől gyorsabban és egyenletesebben fő majd át.
  2. A brokkolit, a kukoricát és a felaprított fehérrépát 5 dl hideg vízben tegyük fel főni.
  3. A makadámiát forrázuk le, és hagyjuk ázni fél órát. Ezután öblítsük le, és 2 dl friss vízzel turmixoljuk össze. Tejes állagot kapunk, de az sem baj, ha maradnak benne darabok. Ez lesz a levesünk egyik sűrítője. Öntsük a zöldségekhez a makadámia pépet.
  4. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítsük egy késhegynyi őrölt fahéjjal.
  5. Amikor megfőtt a brokkoli, aprítsuk bele a jákát, rottyantsuk össze, és kész is. Turmixoljuk le a levest, és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha tetszett, hasonlókat ITT találsz.

Letöltheted a két ajándék receptgyűjteményt is.

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Növényi Tejek és Tejtermékek
A mindennapi SUPERFOOD

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.