Annyi milánóit meg napolitanát ettem már vegánként, hogy a fülemen jön ki. Nem így a hároméves lányomnak, de ez más tészta. ;)
Szóval, éppen ideje volt egy klasszik vegán bolognainak, ami ráadásul nem szójás, nem is szejtános, hanem csak úgy, a maga egyszerűségében karfiolos! Vagyis egy igazi SUPERFOOD adja az alapját. Az élet szép! :)
Ennek ellenére döbbenetesen nem kesernyés vagy karfiolízű.
Az esetlegesen megmaradt szósz fantasztikus szendvicskrémnek is, a csemege ubi meg mindenre felteszi a koronát.
Ha tetszik ez a recept, nézz be a Mindennapi Superfood főzőtanfolyamra is, várlak szeretettel!
Hozzávalók 4 személyre
- 250 g vegán marhahúspótló (elkészítését ld. itt)
- 300 g paradicsompüré
- 500 g spagetti tészta
- A marhahúspótlót keverjük össze a paradicsompürével, és adjunk hozzá 2-3 dl vizet, hogy krémes állagot kapjunk.
- Halmozzuk a szószt a kifőtt tészta tetejére.
Jó étvágyat!
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven