Ó, vegán túrótorta, légy az enyém!
Bárhol, bármikor, akármikor, de ha lehet, most azonnal, és legalább két szelettel. :)
Ehhez a recepthez egyszerű natúr tofut használtam. Ha kíváncsi vagy, hogyan lehet olyan univerzális vegán túrót készíteni akár szójamentesen is, olyat, ami szuperul működik palacsintatöltelékként, pohárkrémként vagy sütiben, akkor gyere el a Növényi tej- és tejtermékkészítő tanfolyamra. Meg fogsz lepődni! :)
Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű csatos formához:
A tészta
- 60 g (bio) margarin
- 30 g nádcukor
- 125 g liszt
- csipet só
A sült túrókrém
- 300 g natúr tofu
- 125 g nádcukor
- 50 g kókuszolaj
- 1 citrom héja és leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kukoricaliszt (40 g)
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- csipet só
- 75 g mazsola
- Egy tálban gyúrjuk meg a torta alját. Ehhez először keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót, majd morzsoljuk el benne a kockára vágott margarint. Dolgozzunk gyorsan, ne melegítse fel a kezünk nagyon a tésztát. Ha szépen összeállt labdává, nyomogassuk le a tortaforma aljára.
- A túrókrém hozzávalóit tegyük egy késes aprítóba, és kb. 1,5 dl víz hozzáadásával daráljuk krémesre. Aztán kézzel keverjük bele a vízben megáztatott mazsolát.
- Öntsük a krémet a formába, és tegyük 190 fokos sütőbe. Akkor van kész, ha a teteje közepe is átsült, azaz szilárd.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 50 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven