Eperfagyi gép nélkül | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Eperfagyi gép nélkül

Miközben lassan a város minden sarkán lehet már gombócos fagyit kapni, és egy kisbolt sem kisbolt mélyhűtőláda nélkül, valahogy az igény egyre nő arra is, hogy otthon készítsünk hideg desszertet.
Nem is csoda. Szerintem nagyon kevés az igazán jó fagyi. Pluszban nekem még az is fontos, hogy garantáltan csak az legyen benne, amit meg szeretnénk enni.
És tudom, sokan vannak így. Ezért ajánlom ezt a receptet, mert legyen az tehéntej, tojás, cukor, mesterséges összetevők, ez egy igazi Jolly Joker lesz. :)

Persze, akinek van fagylaltgépe, könnyű dolga van. Sok változathoz elég egy turmixgép is.
Ennek a fagyinak viszont a puszta kezünkkel és egy mélyhűtővel is neki lehet vágni, csodás lesz a végeredmény. :)

Hozzávalók 1 nagy adaghoz:

  • 150 ml rizstej
  • 100 g érett eper
  • 10 g (1 evőkanál) porcukor
  • 4 g (1 kávéskanál) keményítő
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csipet só
  1. Egy kisebb lábasban keverjük el a tejet, a cukrot, a sót és a keményítőt. Lassú tűzön főzzük össze őket. Ez a krém lesz a fagyi alapja.
  2. Közben egy pohárban villával törjük össze az epret. Amennyire csak lehetséges, törekedjünk a pürésítésre. Csorgassuk bele a citromlevet is.
  3. Keverjük össze a krémet és az eperpürét, kanalazzuk egy alacsony tálba, és tegyük be a mélyhűtőbe. Egy óra elteltével érdemes átkeverni, így két óra alatt szép egyenletesen kifagy.

Extra tipp: próbáld ki meggyből, málnából ezt a receptet.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc + fagyasztás

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.