Nyáron imádunk piknikezni, vagy akár kinn, a zöldben ebédelni is. Az egészben a legnehezebb egy hordozható menü kitalálása, de igazság szerint nem is mindig gondolom túl. Ld. ezt a pizzakenyeret. Minden ráérős hétvégi reggelbe belefér, hogy a tésztát megdagassza nekem a kenyérsütő, hogy aztán belenyomkodjam a tepsibe, megkenegessem a finom szószával, és a sütőm gyorsan kisüsse. Az egész kb. 10 perc effektív munka.
Ha kihűlt kicsit, csak feltördelem a vágások mentén, aztán mehet a dobozba. Felvágok hozzá egy jó nagy adag friss zöldséget, és kész az ebéd. Kimegyünk a zöldbe, az ilyen sütés illatain felbuzdult család már az első padra is leülne, csakhogy együnk már. :) Hát, így van ez.
Utána meg jöhet a játék.
Hozzávalók egy nagy tepsihez
a tészta
- 400 g liszt
- 4 g szárított élesztő
- 30 g olívaolaj
- 1 mk só
- 1 kk nádcukor
A “kenet”
- 4 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 mk só
- 1 mk oregánó
- 1 mk kakukkfű
- Az alapanyagokat 225 ml vízzel összedolgozzuk, és másfél órát kelesztjük. Ha van kenyérsütő gépünk, akkor egyszerűen használjuk a dagasztás programot.
- Közben készítsük el a fokhagymás szószt. A fokhagymát lereszelve jól keverjük el a többi hozzávalóval.
- A megkelt tésztát nyújtsuk ki fél centi vastagra, majd fektessük sütőpapírral kibélelt tepsibe. Egyenletesen kenjük el rajta a szószt, és derelyevágóval (késsel) kockázzuk fel. Előmelegített, forró sütőben süssük, amíg a széle megbarnul.
Extra tipp: olívabogyóval, paradicsomszeletekkel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc +sütés
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha ITT feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven