Búcsú a gyümölcsbőségtől
Ilyenkor ősszel kisebbfajta pánik lesz rajtam úrrá. Szabályosan megrémít, hogy nemsokára fél éven keresztül csak almán, banánon és narancson kell majd élnem. Már megint? Hiszen alig volt nyár!
Nem adom a gyümölcseimet! :)
Hát, de. Lehet kicsit trükközni a mélyhűtöttekkel, de végül is, muszáj lesz.
Mit csináljak? Rossz égővre költöztem, annyi szent. :)
Viszont addig is minden bevásárlás úgy végződik, hogy el sem kezdődik, mert az összes szatyrot és hűtőben a helyet elfoglalják a gyümölcsök. :D
És egy újabb ilyen édesség következik, a piros gyümölcsök legvégéből. <3
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
- 500 ml tej
- 40 g rizsliszt
- 30 g cukor
- 1 csipet vaníliaőrlemény (vagy vaníliás cukor)
- 2-3 marék piros gyümölcs (ribizli, málna, eper, meggy)
- A gyümölcsöt mossuk meg, és fajtától függően pucoljuk meg vagy magozzuk ki.
- A rizslisztet kis tejjel keverjük simára.
- Közben a maradék tejet a cukorral és a vaníliával forraljuk fel.
Keverjük bele a rizslisztes krémet, és így is forraljuk 1-2 percig, hogy besűrűsödjön. - A poharakba rakjuk le rétegesen a pudingot a gyümölccsel. A tetejére mindenképp gyümölcs kerüljön.
- Hűtőben hagyjuk állni egy órát legalább.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven