Ajándékozz karácsonyra főzőtanfolyamot!
Az akció részleteiért KATT IDE
Neked mi jut eszedbe arról, hogy tofu? Várj, tudom. :)
Ez a recept rácáfol mindarra, amit a tofuról gondolni szoktak. Mert így elkészítve nemcsak fantasztikusan jó íze van, de szaftos is, és garantáltan vadászi fogod a darabjait ebben a tálban.
Amúgy elkészíteni egyszerűbb, mint azt leírni. Megenni meg… :)
Ajánlom könnyű nyári vacsorának vagy fogyózós lakomának is. (IGEN, nyugodtan!)
Ezt a receptemet átvette a 108.hu Magazin 75-ödik, jubileumi száma is.
Hozzávalók egy nagy tálhoz
- 150 g tofu
- 2 marék salátaféle (fejes saláta, spenót stb.)
- 1 sárgarépa
- pár szelet uborka
Páclé, a dolog “lelke”
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek olaj
- 1 mk pirospaprika
- 1 kk fehérborecet
- 1 kk szirup
- 2 csipet fokhagyma granulátum
- 1 kk (rizs)liszt
- A tofuról jól itassuk le a levét, majd vágjuk másfél centis kockára.
- Készítsük el a páclét, és forgassuk bele a tofukockákat. Hagyjuk állni legalább fél órát.
- Ezalatt vágjuk a répát vékony csíkokra, és sós vízben főzzük 1-2 percet. Nem kell szétfőzni, maradjon roppanós.
- A tofut süssük ki egy serpenyőben, közben forgassuk finoman, hogy minden oldala szépen, egyenletesen barnuljon. Serpenyőtől függően spórolhatunk az alátett olajjal, akár teljesen el is hagyhatjuk. A maradék pácot tegyük félre.
- Ugyanabban a serpenyőben pirítsuk meg a répacsíkokat is.
- A salátát mossuk meg, vágjuk darabokra, és karikázzuk fel az uborkát. Halmozzuk rá a répát és a tofut, majd csurgassuk a tetejére a maradék páclevet.
Extra tipp: próbáld ki füstölt tofuból is, ha lehet, még finomabb lesz úgy! :)
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven