Tofus fitness zöldtál | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Tofus fitness zöldtál

 Ajándékozz karácsonyra főzőtanfolyamot!
Az akció részleteiért KATT IDE

Neked mi jut eszedbe arról, hogy tofu? Várj, tudom. :)

Ez a recept rácáfol mindarra, amit a tofuról gondolni szoktak. Mert így elkészítve nemcsak fantasztikusan jó íze van, de szaftos is, és garantáltan vadászi fogod a darabjait ebben a tálban.

Amúgy elkészíteni egyszerűbb, mint azt leírni. Megenni meg… :)
Ajánlom könnyű nyári vacsorának vagy fogyózós lakomának is. (IGEN, nyugodtan!)

Ezt a receptemet átvette a 108.hu Magazin 75-ödik, jubileumi száma is.

Hozzávalók egy nagy tálhoz
  • 150 g tofu
  • 2 marék salátaféle (fejes saláta, spenót stb.)
  • 1 sárgarépa
  • pár szelet uborka
Páclé, a dolog “lelke”
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek olaj
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 kk fehérborecet
  • 1 kk szirup
  • 2 csipet fokhagyma granulátum
  • 1 kk (rizs)liszt
  1. A tofuról jól itassuk le a levét, majd vágjuk másfél centis kockára.
  2. Készítsük el a páclét, és forgassuk bele a tofukockákat. Hagyjuk állni legalább fél órát.
  3. Ezalatt vágjuk a répát vékony csíkokra, és sós vízben főzzük 1-2 percet. Nem kell szétfőzni, maradjon roppanós.
  4. A tofut süssük ki egy serpenyőben, közben forgassuk finoman, hogy minden oldala szépen, egyenletesen barnuljon. Serpenyőtől függően spórolhatunk az alátett olajjal, akár teljesen el is hagyhatjuk. A maradék pácot tegyük félre.
  5. Ugyanabban a serpenyőben pirítsuk meg a répacsíkokat is.
  6. A salátát mossuk meg, vágjuk darabokra, és karikázzuk fel az uborkát. Halmozzuk rá a répát és a tofut, majd csurgassuk a tetejére a maradék páclevet.

Extra tipp: próbáld ki füstölt tofuból is, ha lehet, még finomabb lesz úgy! :)

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.