Tejszínes, paprikás penne | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Tejszínes, paprikás penne

 Ajándékozz karácsonyra főzőtanfolyamot!
Az akció részleteiért KATT IDE

Van, hogy a saját főztöm még nekem is meglepetést okoz. ;) Ennél a tésztánál pl. a kísérletezés eredménye az eredeti céltól teljesen máshova vitt. A cél ugyamnis a villámebéd volt, ami meg lett belőle, az egy olyan íz, ami a legjobb tejszínes pörköltet idézi. Hurrá!

Tök jó, de tényleg. El is felejtettem már azt a jó kis harmóniát. A csicserit meg imádom, naná, hogy mindig van belőle a spejzban. Ez az étel persze nem egy ünnepi lakoma, viszont mindenki imádta, és mellette egy csomó másra is jutott időm délelőtt, szóval, egészen biztosan lesz majd nálunk máskor is.

A “titok” kb. annyi, hogy amíg fő a tészta, elkészítjük a szószt. Ez a kettő kb. ugyanannyi ideig tart, és így elkészül az ebéd, mielőtt észbe kapnál.

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

  • 400 g-os csicseriborsó konzerv
  • 250 g tészta
  • 200 g növényi főzőkrém
  • 1/4 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 mk oregánó
  1. Feltesszük a tésztát főni jó bő, sós vízben, közben pedig nekiállunk a szósznak, így:
  2. Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd miután lehúztuk a tűzről, a fokhagymát is adjuk hozzá. Várjuk meg, hogy felszálljanak azok a mennyei illatok! :)
  3. Szórjuk meg pirospaprikával, majd öntsük rá a csicseriborsót. (a konzerv levére nincs szükség)
  4. Ezután beleforgatjuk a főzőkrémet, és ízesítjük oregánóval.
  5. Hagyjuk összerottyanni, majd keverjük bele a megfőtt tésztát.

Ennyi az egész! :)
Extra tipp: jó sok zöld salátával tálald!

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 12 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

  Elő-Karácsonyi AJÁNLAT  

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.