Imádom a görög konyhát! Itt van ez az összeállítás is például. Kimondhatatlanul egyszerű, párhuzamosan is lehet dolgozni, és 15-20 perc alatt olyan lakomád lesz, hogy megszólal.
Mi a titkuk? Változatos hozzávalók, illatos, egymással harmonizáló fűszerek, kreativitás és bátor főzés. És táncot járnak az ízek! Már azon gondolkodom, mikor csinálom meg ezt újra! :)
Hozzávalók két személyre
- 250 g póréhagyma
- 100 g rizs
- 1/2 mk kapor
- 1 kk paradicsomszósz (püré vagy ketchup)
- 4 ek olívaolaj
- 50 g szójakocka
- 1 kk gyros fűszerkeverék
- A póréhagymát vágd fel félkarikákra, majd dobd forrásban lévő vízbe 2-3 percre. Az előfőzés után szűrd le, és hagyd lecsepegni. Ha barna rizst használsz, akkor itt kezd el előfőzni a rizst is külön, sós vízben. Ha fehér rizzsel dolgozol, akkor ez ráér később.
- A kicsit leszáradt póréhagymát 2 evőkanál olívaolajon párold meg. 6-7 perc alatt összeesik, de még nem barnul meg.
- Ezután add hozzá a paradicsomszószt, a kaprot és a nyers fehér rizst (vagy előfőzött barna rizst a levével együtt), és egy pohár vizet. Sózd, és addig rotyogtasd a levében, amíg meg nem puhul a rizs.
- Közben a szójakockát öntsd le forrásban lévé vízzel. Amikor megpuhult, szűrd le, és szórd meg gyros fűszerkeverékkel. Az igazi, hamisítatlan gyros fűszerkeverék receptért kattints a fenti linkre vagy IDE. Én mindig tartok ebből otthon, mert sose lehet tudni, mikor kell majd. Ha ebben az ízesítésben forgatod át a szójakockát, másra nem is lesz szükséged. Ezután húzd nyársra a darabokat, és süsd meg minden oldalán. Ehhez használhatsz sütőt vagy serpenyőt is. Legyen szép piros a külseje, akkor gusztusos. :)
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven