5 kedvenc jégkrém otthonra | Kertkonyha

5 kedvenc jégkrém otthonra

 Figyelem! júniustól újraindulnak a vegán főzőtanfolyamok!
Az újranyitás alkalmából az első 50 jelentkező 25% RESTART kedvezménnyel foglalhat bármelyik élményfőzésre.
Az egyes kurzusok programját itt találod: Főzőtanfolyamok

Egyszerűen imádom a fagyit, ebben a melegben minden nap eszem, sőt, a nap fénypontja estefelé kiülni vele az erkélyre. Főleg azóta, hogy felfedeztem, milyen hihetetlenül egyszerűen is el lehet elkészíteni, hiszen tényleg van olyan, amivel másfél percnél többet nem is kell törődni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Csodálatos és megnyugtató érzés, hogy az, és pontosan csak az van benne, amit én szeretnék, vagyis sok friss gyümölcs, zéró adalék vagy tartósítószer, és ha akarom, akár cukormentes az egész. Ráadásul mindezt annyi és olyan ízben, ahogy csak nekem tetszik? Azt hiszem, soha többet nem veszek bolti fagyit.

Ami kell hozzá, az egy botmixer, egy mélyhűtő, és formák a fagyasztáshoz. Nagyon jó kis fagylaltformákat árulnak a konyhafelszerelési üzletekben, én az enyéimet pl. a svéd bútorlánc konyhaosztályáról választottam.

formákHa neked még nincs ilyen formád, vagy csak nem bírod kivárni, hogy beszerezd, akkor ajánlom figyelmedbe a cikk legvégén található helyettesítő trükköt.

És akkor most lássuk az öt kedvenc jégkrém receptemet! Az én formáim összesen 3,5 dl-esek, ezért a mennyiségeket erre adom meg, de persze lehet változtatni rajta, hogy a te választott formádat kitöltse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citromos

Hozzávalók
1 citrom leve
4 evőkanál szirup (méz)
3 dl víz

Keverd jól össze a hozzávalókat.

 

MeggyesOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hozzávalók
1 banán
1 nagy marék magozott meggy
1 evőkanál szirup (méz)
1 dl víz

Turmixold össze a hozzávalókat.

karamell_rumos_dio 1 (500x329)

Illatos karamell

Hozzávalók
150 ml tej (pl. mandulatej)
2 evőkanál cukor, egy csipet só
1 teáskanál brandy

  1. Egy láboskában olvaszd fel a cukrot, majd öntsd hozzá a tejet.
  2. Sózd és ízesítsd brandy-vel, majd melegítsd, míg az összes karamell fel nem oldódik.


Rumos dió

Hozzávalók
150 ml tej (pl. mandulatej)
1 nagy marék dió
2 evőkanál szirup (méz)
1 teáskanál sütőrum

  1. Egy kevés tejben turmixold péppé a diót, a rumot és az édesítőt.
  2. A végén engedd fel a maradék tejjel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Erdei gyümölcs

Hozzávalók
1 nagy marék málna
1 nagy marék ribizli
1-2 evőkanál áfonya
1 evőkanál szirup (méz)
1 dl víz

Turmixold össze a hozzávalókat, és a formák aljára szórj a ribizliből pár szemet.

Mindig vedd figyelembe, hogy hidegen sokkal kevésbé érződnek majd az ízek, ezért inkább legyen tömény fagyasztás előtt.
Miután kiporcióztad a formákba, már csak be kell tenni a mélyhűtőbe pár órára.
Ha megfagyott, a poharakat fejjel lefelé kell fordítani, és 20-30 mp-ig folyó víz alá tartani. Ezután szépen kicsúszik majd a jégkrémed.

TRÜKK a spéci jégkrémes formák helyettesítésére:
Szükség lesz papír- vagy műanyag poharakra, hurkapálcikára, egy tálcára, és egy darab alufóliára. A folyós krémet a tálcára állított poharakba kell betölteni, arra ráfektetni a fóliát úgy, hogy az összes poharat betakarja, majd a pálcikákkal átszúrni a fóliát, hogy kb. a poharak közepébe kerüljenek. A fólia így a helyén tartja majd a fagyi pálcikát, amiből összefoghatunk egyszerre akár 2-3-at is, hogy biztosan elbírja a jégkrém súlyát.

Sok sikert!

 Figyelem! júniustól újraindulnak a vegán főzőtanfolyamok!
Az újranyitás alkalmából az első 50 jelentkező 25% RESTART kedvezménnyel foglalhat bármelyik élményfőzésre.
Az egyes kurzusok programját itt találod: Főzőtanfolyamok
Facebook hozzászólások

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.